USR a depus plângere penală la DNA împotriva Gabrielei Firea! Ce acuzații i se aduc primarului general

| 05 noi, 19:47

Consilierul general în cadrul CGMB Ana Cileală a anunțat că USR București a depus o plângere penală împotriva Gabrielei Firea, pe motiv că nu și-a îndeplinit obligațiile ca edil și nu a pus la dispoziție raportul întocmit de Corpul de Control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu, transmite Mediafax.

 

„Am depus azi (marți - n.r.) la DNA plângerea împotriva Gabrielei Firea. Sesizarea detaliază circumstanțele în care Gabriela Firea și aparatul administrativ au ezitat să pună la dispoziția consilierilor municipali informațiile de interes public din Raportul întocmit de Corpul de Control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu”, a scris Ana Cileală, marți, pe Facebook.
Consilierul USR din cadrul CGMB mai spune că Primăria Capitalei nu a sesizat imediat procurorii, așa cum prevede legea, în legătură cu neregulile de la Spitalul Gomoiu.
„Deși cunoștea situația, raportul și recomandările Corpului de Control, Gabriela Firea și aparatul administrativ nu și-au îndeplinit obligațiile legale și din fișa postului. Concret, deși au luat la cunoștință și au avut indicii că s-au efectuat operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală, conducerea Primăriei a omis sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală, așa cum prevede legea. Dacă nu ar fi avut ceva de ascuns, Gabriela Firea ar fi trebuit să prezinte opiniei publice situația de la Gomoiu. Faptul că nu a făcut-o este un indiciu că întreaga situație ar trebui investigată de procurori”, a conchis Ciceală.
Lucrările achitate de Primăria Capitalei pentru spitalul Gomoiu nu au fost supraevaluate, toate plățile pentru acest proiect fiind făcut legal, a transmis, vineri, PMB, care precizează că licitația pentru construirea unității medicale a început din 2010. Primăria Capitalei a transmis, vineri, că informațiile privind presupuse plăți supraevaluate aferente lucrărilor de construire a Spitalului de copii Victor Gomoiu sunt „false, denigratoare”.
Sursa citată precizează că la finalul anului 2016, Gabriela Firea a dispus Corpului de Control realizarea unui control la ASSMB, unul dintre principalele puncte care urmau să fie verificate fiind sistarea lucrarilor la Spitalul Gomoiu.
espre achiziția locuințelor pentru personalul medical din spitale, la suprapreț, PMB precizează că achiziția unor astfel de locuințe face parte din strategia municipală de sănătate, prin care Primăria Capitalei își propune ca, pe lângă construirea de noi spitale, înființarea de noi secții și dotarea la standarde occidentale, să ofere medicilor motive suplimentare de a continua să profeseze în România.
PMB dezminte și faptul că primarul general Gabriela Firea ar fi dat-o afară pe directoarea juridică a ASSMB.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ