USR: Deszăpezirea staţiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice

| 09 ian, 15:04

Uniunea Salvaţi România (USR) susţine că invocarea sesizărilor privind deszăpezirea staţiilor RATB a fost un pretext pentru a schimba conducerea regiei pe criterii politice, menţionând totodată că analizează căile legale prin care cei care au împiedicat un consilier municipal să-şi exercite mandatul să fie traşi la răspundere.

"USR protestează împotriva modului în care Gabriela Firea şi majoritatea PSD au împiedicat-o pe Ana Ciceală, consilier general, să-şi exercite mandatul potrivit legii, la dezbaterea ce a avut loc sâmbătă, 7 ianuarie, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti privind demiterea conducerii RATB. Interpelarea prin care consiliera USR arăta ca demiterea conducerii RATB este ilegală şi că va produce prejudicii bugetului Capitalei a fost oprită de către preşedintele de şedinţă Culea Marian Orlando (PSD) care a făcut semn agenţilor de pază să o evacueze pe Ana Ciceală din sală", se arată într-un comunicat transmis, luni, de USR. 

Reprezentanţii Uniunii au anunţat că vor cere informaţii privind statutul agenţilor de pază, considerând că "ar fi extrem de grav" dacă aceştia ar fi personal detaşat de la Poliţia Locală Bucureşti. 

"Gabriela Firea a instigat ea însăşi agenţii de pază împotriva Anei Ciceală strigând, în vacarmul creat de majoritatea PSD deranjată de afirmaţiile consilierei USR, 'Luaţ-i microfonul!', în loc să le ceară colegilor de partid să-i permită să-şi încheie interpelarea. Asta în condiţiile în care Primarul General este invitat în şedinţele CGMB fără drept să conducă şedinţa. Mai mult, Gabriela Firea a început să facă o declaraţie politică împotriva USR şi a Anei Ciceală, pe timpul alocat USR", se arată în comunicat. 

Potrivit USR, Ana Ciceală a încercat să atragă atenţia că, prin convocarea CGMB în termen de 24 de ore, fără o reală urgenţă, Gabriela Firea a încălcat legea. 

"USR este de părere că sesizările invocate privind deszăpezirea staţiilor RATB reprezintă un pretext pentru a instala în fruntea RATB o echipă de prieteni politici ai Gabrielei Firea, din moment de schimbarea conducerii s-a produs fără o justificare scrisă. Numirea noului CA RATB s-a făcut în totală lipsă de transparenţă, membrii interimari fiind propuşi şi votaţi fără să existe o minimă prezentare a competenţelor profesionale ale acestora. Gabriela Firea l-a susţinut pe Sorin Adrian Mihail, consilier general PSD, pentru funcţia de director al RATB, invocând experienţa sa anterioară, doar prin viu grai", a menţionat sursa citată. 

Reprezentanţii USR au adăugat că, "prin crearea unei situaţii absurde, Gabriela Firea s-a sustras întrebărilor adresate de Ana Ciceală" în legătură cu lipsa rapoartelor justificative din proiectul de hotărâre şi asupra consecinţelor adoptării "unei hotărâri ilegale care deschide calea unui proces pentru plata unor daune" ce ar urma să fie achitate din banii bucureştenilor. 

"USR a propus printr-un amendament declanşarea procedurii de selecţie independentă şi transparentă a noilor administratori. Acest amendament nu a fost votat, ceea ce arată că Gabriela Firea şi consilierii PSD sunt interesaţi doar de numirea discreţionară a unor persoane aservite în funcţiile publice, plătite din banii bucureştenilor. De asemenea, consilierii USR îi solicită Gabrielei Firea să asigure deszăpezirea tuturor trotuarelor şi străzilor, nu numai a celor principale. Tocmai în acest sens am propus un proiect care ar trece deszăpezirea trotuarelor în sarcina prestatorilor de servicii de curăţenie, pe care Gabriela Firea refuză să-l introducă pe ordinea de zi. Deşi Gabriela Firea declară că are toleranţă zero pentru incompetenţă, dumneaei dă dovadă de incompetenţă gravă şi iresponsabilitate în exercitarea mandatului", a declarat Ana Maria Ciceală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ