USR PLUS: Florin Cîţu creşte de patru ori suma pentru baronii locali prin Fondul de rezervă, dar nu alocă bani la Sănătate

| 06 sep, 21:16

Reprezentanţii USR PLUS afirmă că premierul Florin Cîţu nu alocă banii necesari Ministerului Sănătăţii pentru plata personalului, finanţarea programelor de sănătate şi a resurselor pentru ambulanţe şi medicamente. Ei susţin că, în schimb, "după ce a aprobat jaful naţional de 50 de miliarde de lei din banii românilor pentru a-şi cumpăra susţinere în partid, actualul premier merge mai departe şi alocă şi mai multi bani pentru primari şi baroni".

 

"Florin Cîţu continuă şirul abuzurilor. După ce a aprobat jaful naţional de 50 de miliarde de lei din banii românilor pentru a-şi cumpăra susţinere în partid, actualul premier merge mai departe şi alocă şi mai multi bani pentru primari şi baroni. Mai exact, de patru ori mai mulţi. Conform ultimei variante a rectificării bugetare, vor fi alocaţi 2.5 miliarde de lei pentru Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia premierului, din care se plătesc banii pentru primari şi baronii locali. Florin Cîţu a crescut de la 597 milioane de lei iniţial la 2.5 miliarde de lei suma pentru baronii locali, adică, la fel ca Liviu Dragnea, face ce vrea cu banii publici câtă vreme e vorba de câştiguri interne de partid", susţin reprezentanţii USR PLUS, într-un comunicat de presă transmis luni.
Aceştia afirmă că, în acelaşi timp, în plină criză pandemică, Florin Cîţu "a refuzat să aloce necesarul comunicat în repetate rânduri de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, la rectificare de peste 5 miliarde de lei pentru plata personalului, finanţarea programelor de sănătate ale pacienţilor şi a resurselor pentru ambulanţe şi medicamente, justificând că «nu mai sunt bani» şi că poate să dea «până în 2 miliarde de lei»".
"Mai mult, interimar la Ministerul Finanţelor, Florin Cîţu a refuzat să aloce 10 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru vaccinarea copiilor împotriva tuberculozei, tetanosului, poliomielitei, rujeolei şi difteriei pe motiv că Ministerul Sănătăţii nu a explicat urgenţa acestei cheltuieli. Pentru premierul Florin Cîţu, vaccinarea copiilor nu este o chestiune urgentă, iar sănătatea românilor nu este o prioritate", arată USR PLUS.
Conform sursei citate, "aşa ceva este nu numai inacceptabil, dar şi profund imoral, iar orice zi în plus cu Florin Cîţu la Palatul Victoria este în detrimentul tuturor românilor".
"De aceea, USR PLUS a depus moţiune de cenzură pentru că Florin Cîţu nu mai are ce căuta în funcţia de premier, iar toate tertipurile din ultimele zile din partea PSD şi PNL pentru a împiedica stabilirea unui calendar în Parlament sunt alte abuzuri, împotriva cărora vom lupta prin toate mijloacele constituţionale pe care le avem la dispoziţie", conchiid reprezentanţii formaţiunii.

 

Tag-uri: abuzuri, florin citu, USR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ