Va avea PDL curaj să-l scoată pe Băsescu din viaţa PPE ?

| 31 dec, 2013

Convenţia PDL de anul acesta pare să-i dea în continuare mari bătăi de cap lui Traian Băsescu, la mai bine de nouă luni de când aceasta s-a consumat. După ce a pariat pe calul necâştigător, Elena Udrea pierzând şefia partidului în dauna lui 
Vasile Blaga, preşedintele şi-a pierdut definitiv influenţa în interiorul PDL. Mai nou pentru Traian Băsescu, momentul cu pricina este pe cale de a naşte consecinţe pe plan internaţional.

Nemulţumit de rezultatul alegerilor interne din cadrul PDL, Traian Băsescu a criticat virulent întreaga procedură de vot care ar fi condus la o viciere de rezultat, anunţând totodată despărţirea de Partidul Democrat-Liberal. Din acel moment, preşedintele s-a delimitat de democrat-liberali, nu a ezitat să aibă poziţii critice faţă de aceştia sau faţă de şeful partidului, Vasile Blaga, imputându-le slaba Opoziţie făcută în Parlament. Mai mult, Traian Băsescu a avut grijă să toarne plumb în picioarele prezidentiabilului PDL, Cătălin Predoiu, criticându-l în numeroase rânduri şi neacordându-i nicio şansă reală în cursa pentru Cotroceni de anul viitor.

În seara de 23 martie, la sfârşitul Convenţiei PDL, Traian Băsescu le transmitea PDL-iştilor prin intermediul unui mesaj video, următorul îndemn : “luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe-al meu”. Îndemnul preşedintelui pare să fie astăzi ascultat de pdl-işti, care îi pregătesc lui Traian Băsescu “răsplata” corespunzatoare pentru momentul “Adio PD…Adio PDL” din primăvara acestui an. Potrivit unor informaţii apărute în presă, PDL urmează să trimită o informare celor de la PPE referitoare la faptul că Băsescu nu mai este cel care îi reprezintă în rândul popularilor europeni. “Probabil că va fi o rezoluţie la nivelul partidului, o decizie, o adresă la nivelul PPE, în care se spune că Traian Băsescu nu ne mai reprezintă, pentru că asta este atitudinea firească. Dl preşedinte, susţinut de PDL, a spus ca nu mai am nevoie de PDL, că vehiculul ăsta nu îl mai duce nicăieri”, au declarat surse din partid pentru site-ul pesurse.ro. “Uitaţi-vă pe site-ul Preşedinţiei, unde apare activitatea extraordinară a preşedintelui la summitul PPE, or membru PPE e PDL-ul. Băsescu şi-a pus pozele pe site-ul Preşedinţiei, cum stă cu dna Merkel. Dacă PDL nu înseamnă nimic şi e adio, să facă asta şi acolo, la PPE”, au afirmat aceleaşi voci din PDL.

Totodată, site-ul pesurse.ro citează surse din PDL care atestă nemulţumirea crescută faţă de preşedintele Traian Băsescu : “A ajuns cuţitul la os (…) /Discuţiile în partid există, urmează să se concretizeze prin declaraţii. Ne-a ajuns la os, ne-am săturat, gata ! “. Potrivit informaţiilor vehiculate, cei de la PDL ar urma să ia o decizie odată cu începerea noii sesiuni parlamentare. “O să îi spunem şi noi, PDL-ul, preşedintelui. Să ne delimităm ferm de acţiunile sale. Până acum am înghiţit tot felul de lovituri, cu imixtiunea la alegeri, cu afirmaţia că suntem ca PSD…Am fost eleganţi şi am tăcut dar s-a umplut paharul şi chestia asta deja e în interiorul partidului. După sărbători se va întâmpla, deci nu se poate să fim tot timpul loviţi”, au precizat aceleaşi surse citate.

Rămâne de văzut dacă PDL-ul va avea curajul de a merge cu acest demers până la capăt, dezicerea publică de Traian Băsescu la nivel european reprezentând ieşirea definitivă de sub tutela lui Traian Băsescu. Mişcarea ar putea fi benefică, cel puţin în vederea relansării partidului înaintea alegerilor europarlamentare ce bat la uşă. Beneficii de imagine ar putea contabiliza şi Vasile Blaga, care ar avea astfel şansa de a mai şterge din imaginea conducătorului “moale” şi a opozitiei slabe, subţiri, practicate în timp ce s-a aflat la şefia PDL-ului.

Cât despre Traian Băsescu, preşedintele pare a deveni din ce în ce mai izolat. După ce referendumul din vara lui 2012 a demonstrat că acesta nu mai reprezintă pe niciun cetăţean al României, iată că Traian Băsescu nu mai reprezintă nici măcar PDL-ul, preşedintele României ajungând indezirabil pentru fostul său partid de suflet. Urarea “nici nu ştii, cât de mic începi să fi”, făcută de către Băsescu în urmă cu nouă ani lui Adrian Năstase, se întoarce împotriva sa. Mai mult, în prag de An Nou, seamănă mai degrabă cu o profeţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ