Vaccin PERICULOS! Ministerul Sănătății l-a oprit de la utilizare. VEZI care este!

| 22 ian, 13:07

Reacţii adeverse la vaccinul diftero-tetanic! Ministerul Sănătății a decis deja oprirea de la utilizare a două loturi de vaccin din 5 județe, . Au apărut 53 de reacţii post-vaccinare, intre acestea 41 de cazuri fiind vaccinate cu două loturi de vaccin achiziționate în anii 2013-2014.

Potrivit unui comunicat de presă, MS a decis oprirea celor două loturi identificate de la utilizare până la obținerea rezultatelor analizei de calitate care va fi efectuată de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.

"La solicitarea Ministerului Sănătății, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică București a efectuat o analiză cu privire la posibilele reacții adverse înregistrate în urma utilizării vaccinului diftero-tetanic care se administrează, gratuit, elevilor de clasa a VIII-a în cadrul Calendarului obligatoriu de vaccinare. În urma analizei s-a constatat că au fost înregistrate un număr de 53 posibile reacții adverse post—vaccinare (RAPI) în 5 județe. Din aceste 53 cazuri, un număr de 41 cazuri au fost vaccinate cu 2 loturi de vaccin achiziționate în anii 2013 și 2014. Toate posibilele cazuri de RAPI se află în investigare. Pentru a se exclude problemele de calitate ale produsului vaccinal, Ministerul Sănătății a decis oprirea celor 2 loturi identificate de la utilizare până la obținerea rezultatelor analizei de calitate care va fi efectuată de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale", a afirmat conducerea MS.

De asemenea, autoritățile sanitare au anunțat reprezentanții producătorului produsului vaccinal despre situația apărută.

MS precizează că, până în prezent, au fost înregistrate manifestări "ușoare și tranzitorii" care s-au remis spontan și nu au pus în pericol sănătatea elevilor.

Vaccinarea este o metodă de imunizare activă, profilactică, împotriva unor boli, prin inocularea unui vaccin.

Totodată MS menționează că administrarea vaccinurilor presupune și posibila apariție a unor reacții post—vaccinare normale (reacții locale, durere locală, febră de scurtă durată etc).

CITEŞTE ŞI: Nicolae Bănicioiu: Românii vor avea, din 2015, acces la toate medicamentele de ultimă generaţie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ