Valeriu Zgonea: Palatul Parlamentului "înghite" anual 23-25 de milioane de euro

| 07 oct, 2013

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că doreşte să se facă recepţia clădirii Palatului Parlamentului, arătând că de 23 de ani se investesc bani în acestă construcţie şi nu s-a încheiat recepţia pentru a avea acces la fonduri europene.

"Vreau să facem recepţia. Această clădire mănâncă bani mulţi de 23 de ani şi nu s-a încheiat niciodată recepţia. Dacă nu este recepţionată, nu este cadastrată, neavând cadastru nu putem aplica pentru fonduri europene", a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, conform Mediafax.

El a spus că fără recepţia clădirii nu se poate face nimic, cum ar fi accesarea de fonduri europene pentru instalaţiile de încălzie, de energie electrică, pentru deşeuri.

"Noi nu putem să accesăm fonduri pentru că nu avem instrumente, documente care să confere statului român că este proprietarul acestei clădiri şi atunci este exclus din strat de la fonduri europene", a adăugat Zgonea.

Valeriu Zgonea a mai arătat că pentru a începe procesul de recepţie trebuie aprobare în Biroul Permanent şi, apoi, secretarul general al Camerei, împreună cu ministrul de finanţe "începe toată procedura".

"În această clădire s-a investit foarte mult de către statul român, 23-25 milioane de dolari pe an, din 1990, deja ne-am plictisit, pentru statul român ar trebui să fie recepţionată această clădire şi cele 7-8% din lucrări care nu sunt finalizate nu afectează structura de rezistenţă", a mai spus Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ