Vanda Vlasov, după audierea DNA: Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii

| 26 mar, 2014

Prim-vicepreședintele Curții de Arbitraj Comercial, Vanda Vlasov, s-a prezentat miercuri la DNA pentru a fi audiată în dosarul în care a fost arestat preventiv tatăl său Mihail Vlasov, președinte suspendat al Camerei de Comerț. Ceea ce se spune despre tatăl meu legat de jocurile de noroc sunt "legende", iar acestea sunt o îndeletnicire a nobilimii.

Update. "Tata este un om extraordinar, este un mare jurist, dar aşa este el, un om mai liber, un om mai rebel. La cazinou joacă şi prinţul Albert. Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii", a subliniat Vanda Vlasov.

Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar în 18 martie a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.

Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce cerea mită 200.000 euro de la un om de afaceri, el fiind cel care l-a trimis pe şoferul personal să ia banii din maşina denunţătorului.

Potrivit probelor strânse de procurori, Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Petroczki Gheza Iosif, unul din jucătorii importanţi în industria de tipar din România.

Împreună cu un partener de afaceri, Petroczki Gheza Iosif avea pe rolul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, încă din anul 2013, un dosar de arbitraj, ce avea ca obiect pretenţiile formulate de către SC Infopressgroup SA.

Prin intermediul unui avocat, Petroczki Gheza Iosif a fost contactat de Mihail Vlasov, iar între cei doi a avut loc o întâlnire pe data de 13.03.2014, la sediul Curţii de Arbitraj, ocazie cu care Vlasov l-a întrebat pe omul de afaceri dacă ştie că are proces, dacă este conştient că îl va pierde şi că va fi obligat să plătească suma de 4 milioane euro, iar denunţătorul i-a replicat că pretenţiile reclamantului Infopressgroup SA sunt nefondate.

Vlasov i-a spus lui Petroczki Gheza Iosif că "este puţin important dacă pretenţiile reclamanţilor sunt fondate sau nu", iar ideea este că o să fie "obligat la plata a 4 milioane euro", sens în care omul de afaceri a fost întrebat dacă doreşte să câştige procesul şi dacă da, atunci dacă e "dispus să contribuie".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ