Vanghelie: "Cătălin Voicu înseamnă demnitate. Nu cred în dosarul lui"

| 25 apr, 2013

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie consideră că pedeapsa fostului senator Cătălin Voicu, de şapte ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, este prea severă, iar dosarul este unul "mai mult decât politic".

În opinia lui Vanghelie, sentinţa dată în cazul lui Cătălin Voicu este mult prea severă şi a dat drept exemplu condamnarea primită de afaceristul Marius Locic, de numai patru ani cu executare. "Pentru o chestie la care se putea da doi ani cu suspendare...Nu mă pricep, dar cred că este prea mult. Am spus că n-am crezut în dosarul lui Cătălin Voicu, nu cred în continuare'", a declarat Marian Vanghelie, la România TV.

Primarul sectorului 5 a mai spus că Voicu rămâne prietenul său, indiferent de ceea ce i se întâmplă. "Cătălin este un prieten al meu, îl cunosc de foarte mulţi ani, îi cunosc foarte mulţi prieteni, în viaţa lui nu a cerut de la nimeni niciun ban. Dacă mă credeţi, eu vă spun cu mâna pe inimă. Lucrurile sunt pur şi simplu aşa. Omeneşte trebuie să spun lucrurile astea, omul ăsta n-a cerut la nimeni 'dă-mi şi mie'. Sunt alături de el, sunt alături de familia lui, sunt alături de tot ceea ce înseamnă Cătălin Voicu, pentru că asta înseamnă demnitate", a mai spus Vanghelie.

Întrebat ce crede despre dosarul lui Cătălin Voicu, Marian Vanghelie a spus că "acolo este o chestiune mai complicată decât un dosar politic".

La 22 aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe fostul senator PSD Cătălin Voicu la şapte ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Costel Căşuneanu şi fostul judecător Florin Costiniu au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de nouă ani. Omul de afaceri Marius Locic a primit patru ani de închisoare cu executare.

Instanţa supremă a admis în parte recursul DNA şi a mărit pedepsele date de instanţa de fond de la cinci ani la şapte ani în cazul lui Cătălin Voicu şi de la trei ani cu suspendare la patru ani cu suspendare în cazul lui Costiniu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ