Vanghelie: Dacă fac campanie, mie nu-mi trebuie bannere şi afişe, merg pe stradă şi vorbesc cu lumea

| 13 apr, 14:06

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a firmat miercuri, la Palatul Parlamentului, că în cazul în care va face o campanie electorală nu are nevoie de bani pentru afişe sau bannere, ci va merge să vorbească cu oamenii pe stradă, el evitând însă să spună dacă se va înscrie în cursa electorală.

"Dacă vorbim de oameni care au greutate, că au şi dreptate, şi mă includ şi eu printre ei, nu le trebuie niciun ban. Mergem doar pe stradă şi vorbim cu lumea. Mie nu-mi trebuie bannere, nu-mi trebuie afişe, nu-mi trebuie nimic. Vă invit când o să fac, dacă o să fac campanie, şi o să vedeţi că nu-mi trebuie nimic", a declarat Vanghelie, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă îşi va depune candidatura în alegerile locale, Vaghelie a spus că aşteaptă să se înscrie mai mulţi colegi în partidul pe care îl conduce, Partidul Dreptăţii Sociale, care sunt "mai buni" decât el.

"Aştept foarte mulţi colegi care vor veni, care se vor înscrie în partid şi o să văd că sunt mult mai buni ca mine mulţi dintre ei şi vreau să lăsăm şi o generaţie tânără, de ce să ne grăbim. Vă anunţ la momentul potrivit. Aşteptăm formula sociologică care ne va spune ceea ce trebuie de făcut", a spus el.

Marian Vanghelie a explicat, în glumă, "Întotdeauna am avut avantaje pentru că arăt şi bine, sunt şi bărbat bine şi sunt şi bun. Ca să fac o paranteză, sunt demn. Nu sunt nici frumos, nici bun, sunt demn, ceea ce ceilalţi nu au. Asta le trebuie politicienilor din România, demnitate. (...) Avem nevoie, nu de modele noi, de politicieni care înţeleg într-adevăr cum să se comporte normal, nu trebuie schimbată clasa politică, trebuie schimbată atitudinea şi să existe atitudine la politicieni", a declarat Vanghelie.

Referitor la Primăria Capitalei, fostul edil a spus că se gândeşte cu "groază" la ce o să se întâmple în alegeri şi că este necesară o persoană ca Traian Băsescu sau Călin Popescu Tăricenau care să administreze Bucureştiul.

"Pe zi ce trece mă gândesc cu groază la ce va fi la Primăria Capitalei. Eu cred că ar trebui mai multe persoane, personalităţi, că se numeşte Traian Băsescu, că se numeşte Călin Popescu Tăriceanu, oameni care într-adevăr au o viziune despre a conduce o ţară şi de a conduce o capitală ar trebui să se încrie la candidatură la Bucureşti", a spus el.

Vanghelie a mai spus că s-a uitat "cu groază" la o emisiune cu candidatul PSD la Primăria Bucureşti, Gabriela Firea, în care aceasta a spus că cea mai mare prioritate este metroul. "Poate metroul între Bucureşti şi Voluntari. Metroul nu este la Primăria Capitalei, iar dacă cineva o întreabă care sunt sumele care sunt necesare pentru investiţiile de la metrou, Primăria Capitalei nu le are nici în 10 ani. (...) Dânsa vrea să conducă ceva ce nu există momentan", a mai spus Vanghelie.

Referitor la scandalul în care este implicat fostul candidat liberal la Primăria Capitalei, Marian Vanghelie consideră că Ludovic Orban nu a făcut nimic ilegal. "Eu nu cred că Orban a luat bani, eu nu cred că Orban a vorbit ceva ilegal, eu cred că s-a dus să întrebe dacă poate să-l susţină, într-o formulă legală cu nişte bani", a spus el.

Înainte de a ajunge în Parlament, Marian Vanghelie a fost la Curtea de Apel Bucureşti, unde a făcut o nouă solicitare pentru a scăpa de controlul judiciar. Vanghelie spune că nu are voie să ia legătura cu patru angajaţi ai Primăriei Sectorului 5, dar acest lucru nu ar îngreuna desfăşurarea activităţii sale.

"Procurorii pot să îmi dea atribuţiile de primar dacă vor sau nu vor şi pot să îmi dea controlul judiciar naţional, pot să îmi elimine controlul judiciar cum am cerut. Pentru asta sunt aici. Să îmi elimine controlul judiciar şi să îmi preiau atribuţiile că văd că în toată ţara oamenii s-au instalat pe funcţii şi e un lucru firesc. Nu am voie să iau legătura cu patru persoane din primărie. Domnul Pendiuc nu are voie să ia legătura cu 12 persoane şi tot este primar în funcţie", a declarat Marian Vanghelie la instanţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ