Vânzările Dacia în Germania au înregistrat o creştere fulminantă

| 02 apr, 2014

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Germania au avansat în primul trimestru cu 14,5%, de aproape trei ori mai rapid decât piaţa, la 11.423 unităţi, însă creşterea mărcii se află în încetinire puternică de la începutul anului.

Vânzările totale de autoturisme noi au urcat în primele trei luni cu 5,6%, la 711.753 unităţi, arată date publicate miercuri de Oficiul de Înmatriculări Auto german KBA.

Cota de piaţă a Dacia s-a situat la 1,6% în primul trimestru, faţă de 1,5% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dintre cele 33 de mărci analizate, 18 au înregistrat creştere, în timp ce Toyota a stagnat, iar restul au consemnat scăderea livrărilor. Şapte mărci au avut o evoluţie a vânzărilor mai bună decât Dacia, cea mai mare creştere fiind înregistrată de Jaguar, cu 36%, la 1.367 unităţi.

Vânzările liderului pieţei, Volkswagen, au urcat cu 3,6% în primele trei luni ale anului, la 148.568 autoturisme.

În luna martie, înmatriculările Dacia au avansat cu 3,1%, la 3.975 maşini. Avansul din martie reprezintă o încetinire puternică a creşterii faţă de lunile ianuarie şi februarie, când s-a situat la 25,4%, respectiv 17,7%.

Piaţa germană a autoturismelor noi a avansat în martie cu 5,4%, la 296.408 unităţi.

Cota de piaţă a Dacia a scăzut de la 1,4% în martie anul trecut la 1,3%.


Vânzările mărcii Renault, parte a grupului francez cu acelaşi nume, care deţine şi Dacia, au scăzut cu 2,8% în primul trimestru, la 24.979 maşini, în timp ce în luna martie au înregistrat o creştere de 2,3%, la 11.606 unităţi.

Germania este a doua piaţă ca mărime pentru Dacia, după Franţa.

Tag-uri: dacia, Franţa, Germania
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ