Vânzările slabe la Samsung Galaxy S4 au scăzut valoarea de piaţă a companiei cu 12 miliarde dolari

| 07 iun, 2013

Valoarea de piaţă a grupului sud-coreean Samsung Electronics Co s-a redus vineri cu 12 miliarde de dolari, după ce analiştii au estimat că vânzările de smartphoneuri Galaxy S4 au încetinit, transmite Reuters.

Acţiunile Samsung Electronics au încheiat şedinţa de vineri cu o scădere de 6,2%, cea mai mare scădere zilnică înregistrată în ultimul an, după ce grupul sud-coreean a introdus recent două versiuni mai ieftine ale modelului S4, dând naştere la îngrijorări ca marja de profit a operaţiunilor sale mobile va avea de suferit. Scăderea a şters 14.000 de miliarde de woni din valoarea de piaţă a Samsung care a coborât la 210.200 miliarde woni (188 miliarde de dolari).

Analiştii susţin că ritmul vânzărilor de telefoane Galaxy S4, cel mai nou model de smartphone lansat de Samsung în luna aprilie, a încetinit în ultima perioadă. "Vânzările de telefoane mobile din zona high-end sunt sub aşteptări, spre deosebire de telefoanele din zona low şi mid-end care înregistrează vânzări solide. Pe măsură ce ponderea telefoanelor din zona low şi mid-end ar urma să crească în portofoliul Samsung, acest lucru a dat naştere la îngrijorări asupra reducerii marjelor şi vânzărilor", a declarat Kim Young-chan, analist la Shinhan Investment Corp.

Firma de brokeraj JPMorgan şi-a redus cu 20-30% estimările privind comenzile lunare de telefoane S4 până la 7-8 milioane din cauza cererii slabe venite din Europa şi Coreea de Sud. Scăderea acţiunilor Samsung a fost alimentată şi de informaţiile potrivit cărora rivalul Apple va demara luna aceasta un program care va permite utilizatorilor de telefoane iPhone vechi să le schimbe pentru un model mai nou.

Agenţia de evaluare Fitch Ratings a anunţat şi ea joi că nu are de gând să îmbunătăţească ratingul "A plus" atribuit Samsung din cauza dependenţei mari a grupului de piaţa de produse electronice de larg consum, în special de telefoanele mobile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ