Varujan Vosganian, la Ora Guvernului: ”Am cerut să spuneţi ce aţi făcut pentru relansarea economică!”

| 18 mai, 17:45

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a vorbit, în Camera Deputaţilor, la Ora Guvernului, despre „mult trâmbiţata creştere economică” cerându-i primului ministru să „nu se mai laude” şi spunând că investiţiile au scăzut în primele trei luni ale anului în timp ce cheltuielile privind investiţiile au crescut.

 

”Am cerut să spuneţi ce aţi făcut pentru relansarea economică. Practic nu ne-aţi spus nimic, ne-aţi spus numai ce o să se facă. Dacă suntem prima ţară din UE fi trebuit ca astăzi să ne prezentaţi defalcat programul de scheme de ajutor de stat de o sută de miliarde de lei”, a declarat Varujan Vosganian, la Ora Guvernului.
El a cerut premierului să spună dacă există o listă a marilor proiecte de infrastructură care vor fi continuare în acest an, să spună cât alocă statul direct în marea infrastructură anul acesta, să precizeze cum intervine statul în susţinerea implicarea ca acţionar în firmele privare, să menţioneze care sunt scheme de susţinere a ofertei, care sunt voucherele pe turism.
”Cred că sunteţi conştienţi că, dacă merg lucrurile aşa, o să pierdem cel puţin 7-8 miliarde de euro din fondurile europene”, a mai afirmat Vosganian, potrivit News.ro.
Acesta a făcut referire şi la creştrea economică pe care o clamează reprezentanţii Guvernului.
”Vestea este foarte proastă pentru că în ianuarie şi februarie am avut creşteri de peste 3% raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut ceea ce înseamnă că în martie am avut o scădere de 6%, ceea ce este îngrijorător. (...) Fiecare zi de întârziere duce economia mai jos şi eforturile vor şi şi mai grele”, a adăugat reprezentantul ALDE.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ