VASILE ASTĂRĂSTOAE. Sentință DEFINITIVĂ de conflict de interese pentru șeful Colegiului Medicilor

| 05 iul, 2014

Colegiul Medicilor. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania si rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, a pierdut definitiv, la instanta suprema, procesul in care a contestat decizia Agentiei Nationale de Integritate privind conflictul de interese in care s-ar fi aflat.

Vasile Astarastoae. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins recursul formulat de Vasile Astarastoae impotriva deciziei din 22 mai 2013 a Curtii de Apel Pitesti, unde presedintele CMR ceruse anularea raportului Agentiei Nationale de Integritate privind conflictul de interese.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta, in decembrie 2011, ca Vasile Astarastoae ar fi fost inconflict de interese si ar fi comis abuz in serviciu, cand a semnat contractele de munca si de prestari servicii intre el si Institutul de Medicina Legala Iasi si Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, institutii pe care le conducea, precum si cu fiica sa, Daniela Astarastoae, in cadrul derularii mai multor proiecte cu finantare europeana. Cei doi ar fi obtinut astfel 204.759 de lei.

Decizie ANI. ANI preciza ca Vasile Astarastoae a fost numit rector pentru perioada 2008 - 2012, fiind implicit si ordonator principal de credite al UMF Iasi.

Din 1 mai 2010, Vasile Astarastoae a participat, in baza a patru contracte demunca, respectiv de prestari servicii, la implementarea a trei proiecte cu finantare europeana, atat in calitate de reprezentat legal al UMF Iasi, institutie publica partenera in proiect, cat si in calitate de salariat.

Vasile Astarastoae a contestat, in ianuarie 2012, raportul de evaluare al ANI, iar dosarul s-a judecat la Curtea de Apel Iasi pana in 22 februarie 2013, cand cauza a fost mutata, la cererea acestuia, la Curtea de Apel Pitesti.

In 22 mai 2013, Curtea de Apel Pitesti a respins cererea lui Vasile Astarastoae de anulare a hotararii ANI din decembrie 2011. Decizia a fost contestata la instanta suprema, care in 3 iulie a dat o decizie irevocabila in acest dosar.

Vasile Astarastoae a fost reclamat de Agentia Nationala de Integritate la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru conflict de interese si abuz in serviciu contra intereselor publice.

In aprilie, Parchetul instantei supreme l-a trimis in judecata pe Vasile Astarastoae, pentru conflict de interese, iar dosarul se judeca din 9 mai la Judecatoria Iasi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ