Vasile Blaga: Declaraţiile domnului Sandu şi ale doamnei Udrea sunt lucruri fantasmagorice

| 31 ian, 12:40

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, de la Palatul Parlamentului, că nu are nicio implicare în dosarele EADS şi Microsoft şi că sunt lucruri "fantasmagorice".

"Eu am văzut declaraţiile, şi ale domnului Sandu, şi ale doamnei Udrea, lucruri fantasmagorice. Nu înţeleg ce a făcut, de unde a făcut. De unde avea milioane de euro domnul Sandu să finanţeze campaniile, în condiţiile în care în declaraţia de avere avea 0 bani? Nu am nicio implicare, nici în dosarul EADS, nici în dosarul Microsoft. Am văzut şi declaraţiile doamnei Udrea. Ea mă iubeşte mult şi a făcut şi trimitere la o emisiune TV, în care ar fi auzit că Florică ar fi dat bani în august 2004, că eu, ca şef de campanie o să ajung ministru de Interne şi o să îl ajut în cauza EADS. Nici nu eram şef de campanie, pentru că în august era candidat la prezidenţiale domnul Stolojan. Nici măcar nu ştiu să mintă. În octombrie a devenit Traian Băsescu candidat."

Gabriel Sandu este acuzat de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani, el fiind arestat preventiv pe 25 octombrie, alături de Nicolae Dumitru, Dorin Cocoş şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licenţe din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate. Astfel, susţin anchetatorii, contractul-cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de preţul real, având la bază un necesar nefundamentat.

Citește și: ATACURILE de ultimă oră ale ELENEI UDREA. Sunt vizaţi capii DNA şi SRI


"La nivelul anului 2009, instituţiile beneficiare utilizau un număr de 150.694 licenţe ce au fost achiziţionate în perioada 2004 - 2008 în baza prevederilor Contractului comercial de închiriere a licenţelor referitor la produsele Microsoft nr. 0115 RO şi a actelor adiţionale ale acestuia. Efectele contractului au încetat la 26 aprilie 2009, dată la care a expirat şi dreptul neexclusiv de utilizare a licenţelor. În contextul încetării dreptului de utilizare a licenţelor şi a efectelor contractului de închiriere de licenţe, a fost identificată o nouă oportunitate de afaceri în distribuirea de licenţe Microsoft către Guvernul României', precizează DNA.

Sursa citată susţine că în primăvara anului 2009 a avut loc o întrevedere între Cocoş, Ştefan, Sandu şi alte persoane pentru a se discuta chestiuni generale legate de posibilităţile pe care le avea Ministerul Comunicaţiilor la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers pentru asigurarea în continuare a licenţelor necesare: exercitarea dreptului de cumpărare sau încheierea unui nou contract de închiriere.

"În cursul procedurii de achiziţie, pentru a sigura asocierii având ca lider D-CON.NET AG atribuirea contractului, Dorin Cocoş a pretins de la o persoană implicată în cauză foloase necuvenite pentru el, pentru Gheorghe Ştefan şi pentru Gabriel Sandu, după cum urmează: Gabriel Sandu - 2.700.000 euro şi 1.800.000 euro, Gheorghe Ştefan - 4.000.000 euro, Dorin Cocoş - 9.000.000 euro. Din fişa de date a procedurii de achiziţie rezultă că au fost stabilite criterii de calificare restrictive, astfel încât să fie înlăturat de la licitaţie orice alt ofertant în afară de asocierea având ca lider D-CON.NET AG, în consecinţă, la 12.08.2009 a fost semnat un acord cadru cu această asociere de firme prin care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a achiziţionat furnizarea dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare', arată procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 ian, 12:56
Stanca Laurentiu
Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
31 ian, 14:09
lucian
ma intereseaza
INFO

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ