Vasile Blaga, întrebat cum se finanţau campaniile electorale: Corect şi legal

| 04 oct, 12:21

Fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga s-a prezentat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat plângerea sa prin care solicită ridicarea controlului judiciar în dosarul în care este urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă.

Întrebat de ce a solicitat în instanţă ridicarea controlului judiciar, Vasile Blaga a spus că el consideră că nu este nevoie de această măsură. 

În contextul declaraţiilor date de foştii miniştri Gabriel Sandu şi Elena Udrea privind sume mari de bani daţi la PDL, Blaga a fost întrebat de jurnalişti cum se finanţau campaniile electorale. 

"Corect şi legal", a fost răspunsul scurt dat de Blaga. 

Săptămâna trecută, procurorii DNA au dispus urmărirea penală sub control judiciar faţă de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al PDL, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. 

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 - 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Gheorghe Ştefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă. 

Procurorii susţin că, în 2009, în PDL, a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere - secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan -, în sensul obţinerii de bani pentru partid. 

"Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică unor firme dispuse să 'cotizeze' pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte. În acest sens, suspectul Ştefan şi-a folosit în mod direct influenţa deţinută în mediul politic şi a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naţionale din domeniul energiei o anumită persoană", precizează DNA. 

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ştefan şi Vasile Blaga şi a fost dispusă să contribuie - indirect - la finanţarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferenţială a unor contracte de achiziţie publică unor diverse societăţi indicate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ