Vasile Dîncu: Se va constitui un grup interministerial pentru reforma statului și modernizarea administrației

| 05 dec, 16:24

Vicepremierul Vasile Dâncu a anunţat crearea unui grup interministerial pentru reforma statului și modernizarea administrației, care va finaliza până în luna iunie 2016 o serie de proiecte esențiale pe aceste domenii.

"Discuția de astăzi a vizat modernizarea statului și reforma administrației publice. (...) În primul rând, ideea de bază a fost constituirea încă din acest moment a unui grup interministerial pentru reforma statului și modernizarea administrației, un grup care să lucreze în continuare în lunile care vin la câteva dintre proiectele noastre esențiale care vizează reforma statului. (...) În al doilea rând, vom construi o echipă care va lucra la dialogul organizat, un fel de grup de consultare care va lucra la dialogul social organizat, dintre ministere și zona sindicală, zona patronatelor și alte zone care înseamnă dialogul social și construim acum o platformă, împreună cu noul nostru Minister al Dialogului Civic, care privește transparența și dezbaterea publică", a spus Vasile Dîncu, într-o conferință de presă susținută la Guvern.

Citeşte şi: Vasile Dîncu: Vă mai aduceți aminte: Libertate te iubim, ori învingem, ori murim

El a adăugat că au fost definiți șase piloni privind modernizarea, respectiv redefinirea rolului statului.

"Este foarte clar că trebuie să găsim o concepție unitară în a vedea ce face statul, pornind de la administrația centrală și administrația locală. În acest moment noi am observat că există mai multe discuții despre stat. Ideea cea mai nouă este aceea că, dacă vorbim despre administrația centrală ca și nucleu al statului, atunci este clar că trebuie să definim care sunt funcțiile administrației centrale a guvernului și a administrației din jurul guvernului. Am definit ca opțiune strategică faptul că vorbim despre funcția de strategie, funcția de politici și încă două funcții — reglementare și supervizare. În principiu, administrarea treburilor publice trebuie să fie trimisă cât mai aproape de cetățean, asta înseamnă nivelul regional, asta înseamnă nivelul local de administrație. Trebuie să operaționalizăm mult mai bine principiul solidarității și să creăm mecanisme de compensare și redistribuire, fără a încuraja dependența de centru", a punctat Dîncu.

El a arătat că statul, în viziunea Guvernului, va fi un planificator și un stimulator al dezvoltării sociale și economice.

Vicepremierul a precizat că într-o ședință viitoare se va discuta și despre calitatea serviciilor oferite de stat.

"Am vorbit și despre simplificarea relațiilor dintre stat și cetățeni; foarte mulți colegi au vorbit despre acest lucru (...) despre creșterea calității accesului la servicii publice, despre eficientizarea costurilor, raporturile dintre politică și administrație, raportul între stat și societate și despre instrumentele disponibile, pe care le avem în acest moment, pentru a face acest lucru", a spus Dîncu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 dec, 02:31
OffedRabe
furosemide 20 mg without prescription
lasix im injection I got PG in march 11 1st month trying
06 dec, 14:17
Hame
Ar fi al zecelea, nu?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ