Vicepremierul Vasile Dâncu: Clasa politică are un foarte important proiect, proiectul unirii românilor

| 01 dec, 13:25

Anul 2016 va fi unul important pentru România, în care se va încerca realizarea unui nou proiect ce ține de dezvoltarea socială și economică a țării, a declarat marți, la Alba Iulia, vicepremierul Vasile Dâncu, prezent la manifestările dedicate Zilei Naționale.

Vicepremierul a spus că vine des la Alba Iulia, menționând că acum a venit aici pentru a transmite un mesaj din partea premierului Dacian Cioloș.

'Am venit, din partea Guvernului României, să transmit un mesaj din partea premierului Dacian Cioloș. Cred că este un an important pentru România anul care vine, un an în care încercăm să repornim motoarele României. Am venit aici să transmit un mesaj de încredere, un mesaj pentru a reface ceea ce până acum n-am reușit să facem. (...) clasa politică are un foarte important proiect, proiectul unirii românilor, de aceea întotdeauna Alba Iulia este specială pentru asta', a declarat vicepremierul, citat de Agerpres.

Citeşte şi:   ZIUA NAŢIONALĂ. 1 Decembrie 2015. LA MULŢI ANI, ROMÂNI! Se împlinesc 97 de ani de la Marea Unire

Vasile Dâncu și-a manifestat speranța ca anul 2016 va fi unul în care românii vor fi uniți, indiferent de locul în care trăiesc acum.

'Încercăm ca anul acesta să adăugăm un nou proiect, un proiect care ține de pornirea dezvoltării sociale și economice a României, care, alături de proiectul Unirii, să poată să unească Româniile care deja sunt mai multe în lume — avem o Românie înăuntru, avem o Românie în jurul granițelor și avem și o a treia Românie, în afara țării, în diaspora. Încercăm ca anul acesta să construim un proiect, un proiect integrat, un proiect care să fie continuat după aceea, după alegerile din 2016, de cei care vor fi aleși în mod legitim ca să conducă România, și pentru asta le cerem oamenilor să-și asume responsabilități, să accepte schimbarea, să accepte faptul că România are nevoie în acest moment de un suflu nou și are nevoie de consens', a declarat vicepremierul Vasile Dâncu.

Vicepremierul a spus că el crede că anul viitor va fi unul al consensului.

'Sub semnul lui 1 Decembrie, al Unirii, cred că vom reuși împreună cu clasa politică, împreună cu cetățenii, într-un dialog civic, să construim un nou proiect pentru România. Aceasta este ambiția noastră, și este gândul nostru de 1 Decembrie, și cred că prin asta suntem la unison cu oamenii care își doresc același lucru de la un nou guvern și poate că doresc chiar o repornire a motoarelor României din toate punctele de vedere', a afirmat Vasile Dâncu.

La Alba Iulia se desfășoară marți o serie de festivități dedicate împlinirii a 97 de ani de la Marea Unire din 1918 și de sărbătorirea Zilei Naționale a României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ