Ziua Naţională, sărbătorită în Cluj fără tradiţionalul foc de artificii. A fost anulat în urma tragediei din 'Colectiv'

| 01 dec, 12:49

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită de clujeni cu concerte pentru toate vârstele şi gusturile, precum şi cu tradiţionala paradă militară. Primăria a anulat totuşi nelipsitul foc de artificii, din respect pentru evenimentele petrecute cu o lună în urmă în clubul Colectiv, transmite Agerpres.

Ceremonia dedicată sărbătoririi Zilei Naţionale a României va începe marţi cu un Te-Deum în Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca. Slujba religioasă, care va începe la ora 12,00, va fi urmată de ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu, aflată în faţa Catedralei Mitropolitane, iar la final se va desfăşura parada militară, organizată de Divizia 4 infanterie 'Gemina'. 

Aproximativ 550 de efective din cadrul Diviziei 4 Infanterie 'Gemina', Inspectoratului de Jandarmi Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Inspectoratului de Poliţie Cluj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Şcolii de Agenţi de Poliţie 'Septimiu Mureşan', Serviciului Român de Informaţii Cluj, din Crucea Roşie Română şi Poliţia Locală Cluj-Napoca, cu 51 de mijloace tehnice vor participa la parada organizată la Cluj-Napoca pentru a marca Ziua Naţională a României. 

Prefectul Clujului Gheorghe Vuşcan este aşteptat să participe la întreaga ceremonie alături de alte oficialităţi din Cluj. 

La iniţiativa Instituţiei Prefectului din judeţul Cluj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca va fi organizat, începând cu ora 14.00 spectacolul 'Copiii sărbătoresc Marea Unire', susţinut de elevii Colegiului de Muzică 'Sigismund Toduţă', Ansamblul folcloric 'Doina' din Cluj-Napoca, Ansamblul folcloric 'Măgura Călăţele' şi Ansamblul folcloric 'Mugurelul' din Câmpia-Turzii. Spectacolul este oferit, în primul rând, unui număr de peste 350 de elevi din mediul rural, care provin din 22 de localităţi clujene. 

Evenimentele pregătite pentru ziua de 1 Decembrie vor continua, de la ora 16,00, în Piaţa Unirii, cu un spectacol folcloric organizat la iniţiativa Primăriei Cluj-Napoca, în cadrul căruia vor apărea şi Sava Negrean Brudaşcu şi Dumitru Fărcaş. 

De la ora 19,00 se va da startul iluminatului de sărbători, după care pe scenă vor urca două trupe consacrate - ZDOB şi ZDUB şi CARGO, aceasta din urmă susţinând concertul aniversar de 30 de ani. 

Patinoarul din Piaţa Unirii, amenajat în fiecare an pe perioada sărbătorilor de iarnă, va fi deschis de asemenea de 1 Decembrie, iar intrarea va fi gratuită între orele 10,00 - 22,00. 

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au anunţat că focurile de artificii şi retragerea cu torţe, tradiţionale Zilei Naţionale a României, au fost anulate ca formă de respect şi de exprimare a compasiunii faţă de victimele tragediei de la Colectiv.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ