Verificarea contractului cu Bechtel este în avantajul României

| 29 mai, 2013

Chiar Anca Boagiu, unul dintre foștii miniștrii ai Transporturilor ce ar fi trebuit să protejeze interesele statului român, a vorbit despre posibilitatea ca penalitățile solicitate de constructorul american să ajungă la un miliard de euro.

De ani și ani, construcția Autostrăzii Transilvania, artera care ar fi trebuit să lege România de Vestul Europei, stă pe loc. În schimb, deși a reușit să finalizeze doar 52 de kilometri de autostradă în aproape 10 ani, constructorul a ajuns să încaseze nu mai puțin de 1,2 miliarde de euro din partea statului român.

În fața unui asemenea parcurs contractual dezastruos, rezilierea reprezenta singura ieșire logică. Până acum însă, nimeni nu a avut „tupeul” politic de a lua o asemenea decizie.

Anunțul privind intenția cabinetului de a rezilia contractul cu Bechtel ar fi trebuit în aceste condiții să-i facă să bage capul în pământ pe cei care, deși au avut controlul ani la rând asupra portofoliului Transporturilor, nu au făcut nimic pentru a rezolva problema Autostrăzii Transilvania. Politica are însă prea puține în comun cu morala. Așa că nu e de mirare că PDL-iștii s-au aflat și de această dată printre vocile cele mai critice, deși nu au făcut nimic pentru ca statul român să nu fie păgubit în afacerea Bechtel.

Ba dimpotrivă. Prin renegocierile succesive ale contractului, girate de miniștrii PDL, au fost adăugate prevederi care îi permit constructorului să stea liniștit în fața perspectivei rezilierii. Ba chiar se poate pregăti de încasarea unor penalități substanțiale care, după aprecierile specialiștilor, s-ar putea ridica la sute de milioane de euro.

De altminteri, chiar Anca Boagiu, unul dintre foștii miniștrii ai Transporturilor ce ar fi trebuit să protejeze interesele statului român, a vorbit despre posibilitatea ca penalitățile solicitate de constructorul american să ajungă la un miliard de euro.

În aceste condiții, cabinetul Ponta nu avea decât o singură soluție: să amâne rezilierea contractului în discuție, până la verificarea lui amănunțită. Ceea ce înseamnă că inspectorii guvernamentali vor trebui să ia la rând, filă cu filă, toate modificările aduse în cei 10 ani care au trecut de la semnarea contractului inițial.

O asemenea analiză nu va fi desigur facilă și este de așteptat să nu poată fi făcută peste noapte. Însă, raportat cei 10 ani care au fost irosiți până în prezent, câteva luni în plus pentru aflarea vinovaţilor nici nu mai contează.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ