Veste bună! Clădirile cu bulină vor fi reconsolidate

| 02 apr, 20:21

Guvernul a găsit resurse financiare pentru consolidarea imobilelor șubrede din mai multe loalități din țară. În acest an vor fi renovate doar 67 de clădiri cu risc seismic ridicat, pentru care s-au alocat 5 milioane de lei. Teama de cutremur a ajuns și la Guvern. Executivul a alocat 5 milioane de lei Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru lucrări de consolidare a 67 de clădiri aflate în pericol de prăbușire.

Cele mai multe dintre imobilele cuprinse în programul din acest an (48) sunt situate în Capitală, restul fiind din Câmpina, Tulcea, Covasna, Constanța, Bacău, Ploiești, Suceava, Târgu Mureș. Toate sunt construite înainte de 1977 și reprezintă un pericol public. Planul de măsuri pentru acest an prevede, însă, lucrări de intervenție în cazul a 25 de imobile, în vreme ce pentru celelalte 42 (2.108 apartamente) va fi elaborată doar documentația-tehnico economică.

Conform legii, consolidarea clădirilor cu risc seismic trebuie făcută pe cheltuiala proprietarilor, însă oamenii se plâng că nu pot suporta cheltuieli de asemenea anvergură. În acest caz, autoritățile preiau obligația proprietarilor în urma propunerilor venite din partea consiliilor locale și județene ori din partea comitetelor județene pentru situații de urgență. În București, oraș care ar suferi cele mai mari distrugeri în caz de cutremur devastator (magnitudine de peste 7 pe scara Richter), sunt peste 400 de clădiri cu bulină. Dintre acestea, Municipalitatea a consolidat cel mult două pe an.

 

Citeşte şi: OPORTUNITATE: O companie AERIANĂ oferă 100 de locuri de muncă la Bucureşti. CE trebuie să ştii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ