Veste bună pentru părinţi: Vor avea o zi liberă pe an pentru îngrijirea sănătăţii copilului

| 11 feb, 2014

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Gabriela Firea privind acordarea pentru părinţi a unei zile libere pe an pentru îngrijirea sănătăţii copilului, deputaţii stabilind că această zi nu va fi plătită.

Potrivit proiectului, ziua liberă se va acorda în scopul de a asigura posibilitatea părinţilor sau a reprezentanţilor legali ai copilului de a verifica periodic starea de sănătate a acestuia.

Părinţii au dreptul la ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului fără obligaţia angajatorului de a plăti drepturile salariale aferente.

Ziua liberă se va acorda la cererea unuia dintre părinţi, pentru îngrijirea copilului cu vârsta între 0 şi 18 ani, ulterior acesta urmând să prezinte acte doveditoare din partea medicului de familie a copilului, din care rezultă controlul medical efectuat.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei, care este for decizional.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ