VESTE EXCELENTĂ pentru Marian Vanghelie: a fost ELIBERAT din arest preventiv

| 10 iul, 08:57

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis eliberarea din arest preventiv a primarului suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, şi plasarea sa în arest la domiciliu, în dosarul în care este judecat pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani, potrivit Agerpres.

 

Decizia este definitivă, iar Vanghelie a ieşit joi noapte din arestul Poliţiei. Instanţele din Capitală au luat joi decizii contrare în ceea ce îl priveşte pe Vanghelie.

Astfel, Curtea Supremă i-a admis lui Vanghelie o contestaţie privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, în vreme ce Tribunalul Bucureşti, instanţa de fond, a menţinut starea de arest pentru Vanghelie.

Vanghelie se afla în arest din 14 martie, el fiind trimis în judecată marţi, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru.

Citeste si: MARIAN VANGHELIE, la capătul puterilor! DECIZIA care îl distruge...

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ