VESTE FOARTE BUNĂ pentru toţi românii: scad dobânzile la creditele în lei. Cu cât se vor reduce

| 16 mar, 12:30

Costul creditelor în lei este în scădere, indicele de referinţă pentru cele mai multe credite în monedă naţională, ROBOR la 3 luni coborând sub 1,3%, la 1,29%, cu aproape jumătate de punct procentual sub nivelul de la sfârşitul anului trecut, şi cu peste 1,7 puncte procentuale mai jos faţă de cel din urmă cu un an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României, potrivit Agerpres.

 

Vineri, 13 martie, indicele ROBOR la 3 luni era de 1,32%, iar la începutul acestei luni, de 1,4%. De la începutul anului, ROBOR la 3 luni a scăzut cu 0,41 puncte procentuale, de la 1,70% în ultima zi bancară a anului trecut.

SONDAJ INSCOP. Ce spun românii despre criza francului: cine este responsabil şi cine ar trebui să plătească ratele

În urmă cu un an, indicele de referinţă pentru creditele în lei, ROBOR la 3 luni, respectiv media dobânzilor bancare la resursele plasate, era de 3,02%, cu mai mult de 1,7 punte procentuale faţă de nivelul atins luni, de 1,29%.

Şi dobânzile pe celelalte scadenţe au scăzut în ultimul timp. ROBOR la o lună a ajuns la 0,77%, de la 2,3% în urmă cu un an, ROBOR la 6 luni - 1,56%, de la 3,47, iar ROBOR la 12 luni la 1,62%, de la 3,48% anul trecut.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ