Veste neplăcută anunţată de UE: Taxă suplimentară pentru bagajele de cală

| 18 sep, 2014

Companiile aeriene au dreptul să le perceapă călătorilor o taxă suplimentară pentru înregistrarea bagajelor lor de cală, a anunţat joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, într-o decizie care validează modelul a numeroşi transportatori low cost, informează AFP.

Curtea de Justiţie a UE urma să se pronunţe asupra unui dosar ce viza compania spaniolă low cost Vueling, care a cerut în 2010 un supliment de 40 de euro unei pasagere care şi-a înregistrat două bagaje de cală.

Această decizie este contrară unei legi spaniole ce le interzice companiilor aeriene să factureze sume în plus pentru acest tip de prestări. Vueling a fost amendată cu 3.000 de euro.

În motivaţia deciziei sale, Curtea a estimat că plasarea de bagaje în cală poate fi considerată 'un serviciu complementar', justificând astfel un adaos de preţ. 'Modelul economic al companiilor aeriene s-a schimbat în mod considerabil şi multe dintre ele propun servicii la cele mai scăzute preţuri. Preţul bagajelor din cală este un element important, prin urmare companiile pot să perceapă o taxă suplimentară', au decis judecătorii europeni.

Numeroşi pasageri 'preferă să călătorească fără a-şi înregistra bagajele, pentru a-şi reduce costurile', ceea ce demonstrează că punerea bagajelor în cală nu este o necesitate, a argumentat Curtea.

În schimb, această decizie nu se aplică pentru bagajele de mână, considerate 'necesare', cu condiţia să fie respectate exigenţele în ceea ce priveşte greutatea şi volumul lor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ