Veste proastă pentru micii producători: de la 1 aprilie dispar cotele de lapte impuse de U.E

| 24 mar, 21:48

Prin eliminarea cotelor la lapte, marii producători europeni vor putea să vândă oricât şi oriunde, inclusiv pe piaţa românească, iar micii fermieri din România au primit deja notificări de la procesatori că nu le vor mai prelua laptele după 1 aprilie.

Eliminarea cotelor de lapte e o veste proastă pentru micii fermieri din România. Mai mulţi crescători de vaci din Bihor au fost anunţaţi că de la 1 aprilie compania care le prelua laptele renunţă la contract.

Comisia Europeană a introdus cotele de lapte în anii 80, pentru a elimina surplusul vândut pe piaţă de marii producători. Când România a devenit stat membru, a primit o cotă de aproximativ 3 milioane de tone. De la 1 aprilie, cotele dispar. Primul efect: vor creşte producţiile în ţările cu tradiţie, precum Franţa, Germania, Olanda şi Danemarca, iar surplusul de lapte va fi exportat în special către România şi Bulgaria.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 09:14
tyrex
Inca o data se dovedeste mecanismul kriminal al acestei organizatii mafiotice numite UE.Ne-au primit ca sa ne distruga economia toata si sa devenim sclavii lor pe vecie. Siktir nenorocitilor asta va e democratia si dreptatea, o mana de snapani care fac legea si distrug tarile mici una dupa alata ?. Huooooooooooooooooooooo sunteti mai mizerabili si mai kriminali decit nazistii , instituiti fara rusine holocaustul economic pentru majoritatea tarilor in folosul unei gasti nerusinate de 4 tari; Germania ,Franta, Anglia si Italia sub bagheta magica a Americii.Ar trebui ca romanii sa boicoteze toate produsele acestor escroci si banditi care nu se mai satura sa fure de peste tot. Praful sa se aleaga de ei si de UE.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ