VESTE TERIFIANTĂ pentru cumnatul lui Victor Ponta: ce i se va întâmpla exact de Paşte

| 18 mar, 14:33

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis miercuri propunerea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestării preventive în cazul lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, cercetat penal de DNA într-un dosar legat de fraudarea unui contract finanţat din fonduri europene, transmite Agerpres.

 

Aceeaşi decizie a fost luată şi pentru omul de afaceri Vladimir Răzvan Ciorbă.

De asemenea, instanţa a prelungit cu 17 zile măsura arestului la domiciliu în cazul omului de afaceri Ilie Drăgan.

Iulian Herţanu, acţionar la SC Grossman Engineering Group SRL, a fost arestat preventiv pe 18 februarie, el fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, schimbarea nelegală a destinaţiei fondurilor europene şi pentru evaziune fiscală.

Aceleaşi acuzaţii au fost reţinute şi în cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman şi Vladimir Răzvan Ciorbă.

În aceeaşi cauză, sunt cercetaţi sub control judiciar Mircea Cosma, preşedinte al CJ Prahova, şi deputaţii Vlad Cosma şi Sebastian Ghiţă.

Acuzaţiile se referă la modul în care a fost acordat în ianuarie 2012 un contract având ca obiect "Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic" de către SC Hidro Prahova SA Ploieşti (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Judeţean Prahova este acţionar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 SRL.

NE ŢINEM RESPIRAŢIA pentru viaţa Elenei Udrea: azi are loc confruntarea care îi va decide soarta

Astfel, DNA susţine că, în perioada 2011- 2015, Iulian Herţanu - administrator de drept şi, începând cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, şi angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL, Vladimir Ciorbă - administrator/asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL şi CVR Activities Group SRL Bucureşti şi SC Gefam Pro SRL şi Mihail Coman - administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploieşti şi SC Indserv Proiect SRL Ploieşti şi angajat al SC Hidro Prahova SA (în calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infracţional pentru a acţiona în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanţat preponderent din fonduri europene şi însuşirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute în cadrul proiectului cu finanţare europeană.

De asemenea, aceştia au urmărit sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

Contractul având ca obiect "Extindere reţele de canalizare în oraşul Comarnic atribuit de SC Hidro Prahova SA Ploieşti Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euro Construct Trading 98 SRL a fost semnat la data de 13 ianuarie 2012.

 

loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ