Vestea care contează: Noul buget nu va afecta salariile și pensiile

| 01 noi, 2013

Așa cum premierul Victor Ponta și restul miniștrilor spun de ceva timp, toate pensiile și o parte a salariilor, cele mici, vor fi indexate de la 1 ianuarie 2014.

În ciuda știrilor promovate de o anumită parte a presei, apropiată unui anumit Palat și unui anumit lider pleșuv, bugetul pentru anul 2014 nu va afecta pensiile și salariile, sau nu le va afecta în mod negativ. Nu înțeleg cum pot unii prezenta ca o veste proastă faptul că toate pensiile vor fi indexate cu 3,75%, în schimb doar salariile mici vor beneficia de același tratament. Dacă măririle sunt considerate de unii va fiind vești proaste, atunci cum putem cataloga acțiunile PDL, care nu doar că nu a aplicat legea privind indexarea pensiilor și salariilor, dar le-a tăiat și a reținut ilegal sume de bani pensionarilor, chiar și după ce Curtea Constituțională a declarat ca fiind neconstituțională această măsură.

Așa cum premierul Victor Ponta și restul miniștrilor spun de ceva timp, toate pensiile și o parte a salariilor, cele mici, vor fi indexate de la 1 ianuarie 2014. Cu toate acestea, oricât de mult ar repeta guvernanții această informație, presa mai sus amintită, dar și cei care se autonumesc „politicieni de dreapta” și ne vorbesc despre „unificarea dreptei” când nu se înjură între ei ca la ușa cortului, nu vor înceta să dezinformeze populația.

O altă discuție este cea referitoare la introducerea de noi taxe și impozite. Există o diferență majoră între extinderea bazei de impozitare și introducerea de noi taxe și impozite. Când sunt introduse taxe și impozite noi, ele sunt plătite de aceeași oameni care le plăteau și până atunci, în timp ce atunci când este extinsă baza de impozitare, taxele și impozitele rămân aceleași, doar că sunt introduse noi categorii de contribuabili. Astfel, în cazul extinderii bazei de impozitare, pentru o parte din contribuabili situația rămâne neschimbată, în timp ce alții, care până atunci nu plăteau taxe și impozite, vor plăti.

O altă dezinformare este cea legată de mărirea deficitului bugetar cu 0,2%. Pe lângă faptul că această mărire a fost agreată de Comisia Europeană și FMI, banii vor fi destinați cofinanțării proiectelor din fonduri europene. Cofinanțarea proiectelor din fonduri europene nu reprezintă o cheltuială, ci o investiție, banii europeni fiind cei mai ieftini bani pe care îi putem obține, deoarece vin practic gratis. Aceasta este o altă măsură care arată determinarea de care USL dă dovadă în domeniul fondurilor europene, determinare care a făcut ca anul acesta România să încaseze în jur de 2,4 miliarde de euro, în condițiile în care în perioada 2007-2012 au intrat în țară 2,2 miliarde de euro. Perspectivele sunt și mai bune, având în vedere că recent ministrul Fondurilor Europene a declarat că până la finalul anului României îi vor mai fi rambursate încă aproximativ 500 de milioane de euro.

Într-adevăr, poate lucrurile nu stau atât de bine cum ne-am dori mulți dintre noi, cum și-ar dori chiar și cei care ne guvernează, dar progresele sunt vizibile. Spre deosebire de PDL, cel puțin USL găsește săptămână de săptămână câte o veste bună cu care să se laude, iar asta îi deranjează pe pedeliști, care tot timpul caută metode prin care să transforme veștile bune în știri negative. Problema lor este că uneori sunt atât de evidenți, încât singurul lucru pe care îl reușesc este să se facă de râs.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 noi, 2013
cantautor
hai ca esti tare:pensionarii si bugetarii nu pierd din venituri..
restul salariatilor de la privat,Dzeu cu mila...
despre economie,ca urmare a noului buget,nimic?
vestea buna ar fi ca se merge pe crestere economica,pe investitii,pe noi locuri de munca....
dar pe voi va intereseaza doar cine voteaza...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ