Ponta: Cota unică rămâne la 16% deoarece este o decizie adoptată de la formarea USL

| 31 oct, 2013

Cota unică va fi menţinută la actualul nivel de 16%, fără să se treacă la o impozitare progresivă, deoarece aceasta reprezintă o decizie adoptată încă de la formarea Uniunii Social-Liberale, a declarat premierul Victor Ponta.

 

"În principiu, ca orice social-democrat - deşi impozitarea progresivă există şi în Germania, iar doamna Merkel nu e social-democrată, sau în Marea Britanie - în general, susţin ideea trecerii la o cotă progresivă de impozitare,  însă avem o înţelegere politică foarte clară la formarea USL, de păstrare a cotei unice, şi cota unică rămâne 16%", a spus premierul Victor Ponta, conform Mediafax.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că mandatul PNL pentru discuţiile cu FMI este împotriva creşterii fiscalităţii pentru anul viitor, în contextul discuţiilor pe marginea bugetului de stat, admiţând că se caută soluţii pentru asigurarea resurselor financiare pentru 2014.
Întrebat care este mandatul PNL în ceea ce priveşte eventuala creştere a fiscalităţii, dacă aceasta va rezulta din discuţiile cu FMI, Antonescu a răspuns: "Mandatul este nu. Mandatul, a spus domnul Chiţoiu foarte clar aseară, şi mandatul acesta este valabil şi pentru discuţiile cu FMI".
Miercuri seara, ministrul Finanţelor, vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu, a declarat că PNL nu va rămâne la guvernare dacă nivelul cotei unice de impozitare va fi majorat pentru anul viitor.
Liderii USL au vorbit la finalul ultimei şedinţe a Uniunii despre varianta reducerii TVA şi creşterii cotei unice în contextul discuţiilor legate de construcţia bugetară pentru anul 2014.
Premierul Victor Ponta a precizat că nu va majora cota unică de impozitare, dar că i-a cerut ministrului de Finanţe diferite scenarii pentru creşterea încasărilor la buget, discutate în USL, şi că aşteaptă concluzii din partea acestuia.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ