Cofinanţarea programelor pe fonduri europene creşte deficitul cu 0,2%

| 28 oct, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat luni că FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană au acceptat ca România să aibă o creştere de 0,2% a deficitului numai pentru cofinanţarea programelor pe fonduri europene.

"În discuţiile pe care colegii mei Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea le-au avut cu delegaţia FMI, a Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene, inclusiv bazat pe acest succes oarecum neaşteptat pentru dânşii (n.r. - al deblocării programelor finanţate de UE), pentru că tot auziseră anii trecuţi că o să avem bani europeni şi nu mai credeau nici ei, acum îi avem, pentru a nu afecta restul activităţilor bugetare, vom avea o creştere de 0,2% a deficitului numai pentru cofinanţarea programelor pe fonduri europene, faţă de programul iniţial', a spus premierul Ponta, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului a precizat că finanţatorii internaţionali au acceptat majorarea deficitului după ce au constatat creşterea plăţilor şi a decontărilor pe fondurile europene.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional a sosit pe 22 octombrie la Bucureşti, pentru discuţii privind evaluarea noului Acord Stand-By cu România, negocierile urmând să se încheie la 5 noiembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ