Crin Antonescu: Reducerea CAS este în discuţie, se caută formule la Ministerul Finanţelor

| 31 oct, 2013

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că reducerea CAS este în discuţie, căutându-se soluţii pentru a fi fezabilă.

"Este în discuţie reducerea CAS , noi o susţinem foarte tare. În principiu, premierul a fost deschis acestei variante. Se caută la Ministerul Finanţelor formule prin care să o facem realizabilă, dar ideea rămâne", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Potrivit preşedintelui PNL, toată discuţia despre majorarea cotei unice nu a avut şi nu are niciun fel de bază, fiind o variantă exclusă.
"Se discută, în continuare, tot felul de lucruri care ţin de controlarea noului buget, treabă deloc uşoară, dar nu se pune problema de majorări de taxe, de cotă unică şi aşa mai departe. Această discuţie se va încheia. În momentul în care ea se va încheia explicaţiile vor fi date de primul ministru, de ministrul Finanţelor, la nivel politic de conducerea USL. (...) Nu există motive pentru a percepe toată discuţia despre construcţia bugetară cu tot ceea ce implică căutarea de resurse, acoperirea de găuri, contactele şi înţelegerile cu FMI într-o cheie politică internă. Deci nu este o dispută între Partidul Naţional Liberal şi PSD, este un efort comun normal, de echipă, guvernamental, la care participă şi ministrul Finanţelor şi primul ministru şi ministrul Bugetului, căutând să poată construi un buget care să vină în ajutor economiei ţării, care să servească interesele şi obligaţiile statului către cetăţeni în conformitate cât mai aproape cu programul de guvernare. În momentul în care vom avea o variantă concretă o vom discuta, o vom explica, o vom justifica", a spus Antonescu.
El a mai precizat că nu va creşte cota unică.
"Nici nu susţinem, nici nu va creşte. (...) Lucrurile sunt stabilite din 2012, din programul de guvernare. Eu am spus, când a apărut această discuţie publică pe care nu am generat-o eu sau cineva din PNL, am spus foarte clar că PNL nu este de acord şi nu va accepta aşa ceva. Cu acelaşi prilej am precizat că premierul Ponta nu a venit să propună mărirea cotei unice", a explicat Crin Antonescu.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ