SEBASTIAN GHIŢĂ, prima VICTORIE în instanţă: "Îi mulţumesc judecătorului" VIDEO

| 03 iul, 11:55

Deputatul Sebastian Ghiţă a obţinut o prima victorie împotriva DNA, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii au decis să înlăture unele prevederi ale controlului judiciar. Astfel, Sebastian Ghiţă are voie să părăsească Ploieştiul, nu şi ţara, şi îşi poate exercita funcţia de deputat.

UPDATE Sebastian Ghiţă a obţinut în instanţă anularea unor prevederi ale controlului judiciar. Astfel, acesta îşi poate exercita funcţia de deputat şi poate părăsi oraşul Ploieşti, după ce procurorii DNA i-au interzis aceste lucruri pe 24 iunie.

"Această decizie care îmi permite să părăsesc Ploieştiul şi să merg în Parlament este una corectă şi nu ma vizează doar pe mine ca persoană. Aştept motivarea domnului judecător. Îi mulţumesc judecătorului. Este important să văd motivarea deciziei", a declarat Ghiţă.

MINUTA:

2535/1/2015 Inculpat Ghiţă Sebastian Aurelian plângere control judiciar (art.213 NCPP)

- Respinge, ca neîntemeiată, excepţia inadmisibilităţii plângerii formulate de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva ordonanţei din data de 24 iunie 2015 emisă în dosarul nr.218/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Citeste si: SEBASTIAN GHIŢĂ, declaraţii după auderi, la sediul DNA Ploieşti

Admite plângerea formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva ordonanţei din data de 24 iunie 2015 emisă în dosarul nr.218/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti. Modifică conţinutul controlului judiciar faţă de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian după cum urmează: - extinde limita teritorială pe care inculpatul are obligaţia de a nu o depăşi decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent de la teritoriul localităţii Ploieşti la teritoriul României; - înlătură obligaţia de a nu desfăşura activitate în calitatea de deputat în Parlamentul României. Menţine celelalte obligaţii din conţinutul controlului judiciar aplicat inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian. Cheltuielile ocazionate de soluţionarea plângerii rămân în sarcina statului, suma de 35 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 3 iulie 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iul, 06:15
George Alexandru N
ce tupeu jegos are ghitza asta....foarte bine fac procurorii,sai confiste tot....unii nu au ce manca,nu au haine,nu au bani de medicamente si altii se lafaie in milioane de euro...totui
03 iul, 13:08
Palada Pufulet
practic,ar putea recupera in vacanta zilele in care nu s-a putut prezenta in Parlament si pentru care nu a fost platit,sper..
masura este foarte buna...si este o mare victorie
03 iul, 14:00
Av.Abraham Mundialu
90 milioane euro imprumut...........!!!!!??????
Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat vineri, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti, unde a stat timp de aproximativ o oră, că a verificat aspecte din cuprinsul dosarului în care este urmărit penal şi că a dat o scurtă declaraţie procurorilor, acesta refuzând să răspundă întrebărilor referitoare la împrumutul de 90 milioane de euro pe care i l-a acordat directorului general al RTV, Alexandru Iacobescu.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ