Vestitul timbru "Cap de bour" va fi expus în premieră naţională la Muzeul Literaturii Române Iaşi

| 12 sep, 2014

Muzeul Literaturii Romane Iasi va organiza si va gazdui, de vineri pana duminica, evenimente culturale, cu intrare gratuita, printre care si "Toamna filatelica ieseana", unde va fi expusa in premiera nationala o marca postala "Cap de Bour".

Astfel, sambata, 13 septembrie, intre orele 10.00 - 18.00, la Muzeul "Vasile Pogor" vor fi expuse doua marci postale celebre in toata lumea: "Cap de Bour" de 54 Parale si o marca de 108 Parale stampilata.

Potrivit Laurei Limbau, director operational al Postei Romane Iasi, "proiectul aduce la Iasi in premiera nationala vestitul timbru «Cap de Bour»".

Proiectul face parte dintr-un eveniment mai amplu, aflat la cea de a doua editie, "Toamna filatelica ieseana", organizat de Asociatia pentru Dezvoltare Personala din Iasi, care se va desfasura in curtea si in incinta muzeului "Vasile Pogor", de sambata pana duminica, in intervalul orar 10.00 - 18.00.

Anul acesta, tema evenimentului este "Clasoarele copilariei", iar participantii de toate varstele vor avea posibilitatea sa-si expuna timbrele adunate inca din copilarie, iar filatelistii profesionisti le vor acorda sprijin si indrumare in evaluarea propriilor colectii. Participantii si invitatii vor avea ocazia sa ia parte la un targ al colectionarilor si la o lansare de stampila omagiala "Toamna filatelica ieseana - editia a doua - Clasoarele Copilariei", dedicata comemorarii a 125 de ani de la moartea marelui povestitor Ion Creanga.

Un alt eveniment gazduit in curtea muzeului "Vasile Pogor", de vineri pana duminica, este "Targul de carte si bucate", care are doua componente: CARTFEST si Targul de Bucate Boieresti, organizat de Asociatia pentru Promovarea si Sprijinirea Initiativelor de Dezvoltare Economica si Sociala, in colaborare cu Camera Agricola Iasi si Asociatia Targovetilor Iasi.

La Targul de carte CARTFEST se vor reuni edituri locale si nationale si vor avea loc o serie de programe artistice sustinute de artisti locali, precum si prezentari de reviste culturale. De asemenea, va fi amenajat un loc special pentru donatii de carti in vederea imbogatirii Bibliotecii din Parcul Lecturii.

A doua componenta a "Targului de carte si bucate" este constituita de Targul de Bucate Boieresti, unde se vor putea incerca mancaruri cu specific romanesc si se vor putea degusta vinuri, produsele fiind prezentate de producatori locali. "Prin astfel de initiative incurajam producatorii locali sa expuna in cadre alternative si credem ca reteta carte si bucate va fi de mare succes, mai ales avand in vedere proiectele anterioare pe care le-am avut cu Muzeul Literaturii Romane Iasi", a declarat Monica Ionela Pandelea, director executiv al Camerei Agricole Judetene Iasi.

Mai multe detalii despre expunerea in premiera nationala a marcii postale "Cap de bour" la Muzeul Literaturii Romane Iasi, "Toamna filatelica ieseana", precum si "Targul de carte si bucate" se gasesc pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro, precum si pe pagina de Facebook a MLR Iasi.

Tag-uri: bour, Iaşi, timbre, timbru
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ