Vicepreședinte CE: România își va consolida rolul de hub energetic regional al Europei de Sud-Est și al Balcanilor de Vest

| 15 oct, 14:42

România joacă un rol foarte important pe piața energetică din regiune și 'cu siguranță își va consolida rolul de hub energetic regional al Europei de Sud-Est și al Balcanilor de Vest', afirmă Maros Sefcovic, vicepreședinte al Comisiei Europene responsabil pentru Uniunea Energetică, într-un interviu acordat Agerpres.

Potrivit acestuia, România și interconectorii săi vor fi foarte importanți pentru securitatea energetică din Europa și sunt multe perspective ca pe teritoriul țării să treacă mai multe conducte de gaze.

Vicepreședintele CE a precizat că designul pieței europene de electricitate ar trebui schimbat și este necesară o mai bună integrare a regenerabilelor în mixurile energetice. Maros Sefcovic a subliniat că au fost adaptate directivele privind ajutoarele de stat pentru energie din surse regenerabile, astfel încât să existe o abordare mult mai armonioasă a modalității în care este susținută producția de energie din surse regenerabile.

Reprezentantul Comisiei Europene a mai vorbit în interviu despre planul de urgență privind securitatea aprovizionării cu gaze, transmis de autoritățile române la CE, despre scandalul noxelor în care este implicată compania auto germană Volkswagen, precum și despre proiectele privind piața europeană de energie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ