Vicepreședintele Renault, ULUIT de ce a găsit la uzina Dacia: Era mai rău ca-n cărțile lui Zola

| 23 iun, 10:22

Vicepreşedintele Renault, Gerard Detourbet, şi-a adus aminte de prima vizită pe care a făcut-o în România, în vederea cumpărării constructorului autohton Dacia. El s-a declarat şocat de lucrurile pe care le-a văzut în uzină de la Mioveni.

Detourbet a afirmat, într-un interviu acordat publicaţiei Les Echos, că a venit în România în 1999, iar lucrurile pe care le-a văzut în uzina Dacia l-au uluit.

„Era mai rău ca-n cărţile lui Zola (Emile Zola, scriitor francez ). Câinii alergau prin fabrica, muncitorii loveau caroseria maşinilor cu ciocanul şi foloseau presa fără norme de siguranţă", a povestit Detourbet.

Detourbet, cel care a ajuns responsabil pentru dezvoltarea Dacia, a povestit apoi cum a fost desemnat să pună umărul la acest proiect.

„În acea vreme, Renault se afla în plină redresare a Nissan, existau cei care plecau spre paradisul Japoniei şi cei, mai puţin numeroşi, care ajungeau în infernul românesc", a completat el.

Gerard Detourbet este omul care a insistat ca Renault să dezvolte mai multe modele low cost, ce au ajutat compania să treacă peste perioada de criză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ