Vicepremierul Oprea a ordonat demiterea șefului Poliției Piatra Neamț

| 19 mar, 2014

Viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a ordonat miercuri șefului Poliției Române demiterea comisarului-șef Cezar Filip de la Poliția Piatra Neamț, a anunțat MAI.

Șeful Poliției municipale Piatra Neamț, comisarul-șef Cezar Filip, este cercetat penal și disciplinar după ce a fost filmat lovind o minoră de mai multe ori.

Comisarul-șef Paul Tablan, inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, a declarat, pentru AGERPRES, că Filip este începând de miercuri și până pe 28 martie în concediu medical.

'În urma vizionării imaginilor, domnul comisar-șef este cercetat disciplinar de Biroul intern. Totodată, am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț pentru infracțiunea de purtare abuzivă', a declarat, pentru AGERPRES, Tablan.

În imaginile datate 8 martie și filmate de camera de supraveghere montată în interiorul unui birou al Poliției Piatra Neamț se observă cum comisarul-șef Cezar Filip intră și o lovește pe minoră cu palma peste față. Apoi, acesta o lovește cu piciorul în spate și din nou de două ori cu palma peste cap. În final, o ia de minoră de păr și o trage din colțul în care se refugiase, dar fata se retrage în colțul opus al camerei. De aici, șeful Poliției Piatra Neamț o scoate tot de păr din cameră. La întreaga scenă a asistat un alt ofițer de poliție, dar care nu a intervenit și asupra căruia nu au fost deocamdată luate măsuri disciplinare sau de altă natură.

Potrivit unor surse din Poliția Neamț, minora agresată are 14 ani și a fost deseori cercetată pentru furturi din buzunare, însă, potrivit legii, nu răspunde penal pentru faptele comise.

În cazul respectivului polițist a fost sesizat Parchetul competent, pentru continuarea cercetărilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ