Viceprimarul Capitalei: Aproape o jumătate de milion de vehicule intră zilnic în București

| 21 oct, 11:40

Aproape o jumătate de milion de vehicule intră zilnic în București și de aceea nu putem gândi dirijarea traficului doar cu ajutorul agenților de circulație, a declarat, miercuri, în cadrul unui eveniment de specialitate, Dan Darabonț, viceprimarul Municipiului București.

"Sper ca administrația publică din România, din toate unitățile administrativ-teritoriale, să fie capabilă să conștientizeze din ce în ce mai mult importanța conceptului de 'Smart city', de 'Smart solutions'. Administrația publică este un beneficiar, iar provocarea vine din mediul privat, a firmelor. Un proiect european de succes și foarte important pentru comunitatea bucureșteană este stația de tratare a apelor uzate de la Glina. Deci, soluțiile nu se găsesc neapărat în interiorul cetății, în interiorul limitelor administrative ale orașului. Bănuiesc că toți am avut probleme cu traficul înainte de a veni în această locații. Nu am putea să gândim soluționarea traficului numai prin dirijarea traficului cu brigada rutieră, fără să ținem cont aproape o jumătate de milion de vehicule intră în oraș și ele nu se opresc undeva. Până la urmă, cuvântul-cheie este integrarea acestor soluții inteligente', a afirmat Darabonț, citat de Agerpres.

Citeşte şi:  S-a decis! El este primarul interimar al Capitalei

Manageri și specialiști din energie, transport, utilități, urbanism sau finanțe, dar și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale participă, miercuri, la prima ediție a evenimentului 'Smart Cities of Romania', care se va desfășura, în perioada 21-22 octombrie 2015, la Universitatea Politehnica din București.

Conceptul 'Orașe inteligente' reprezintă un nou stil de abordare, care oferă creștere durabilă și este creat pentru a încuraja activitățile economice care reduc impactul asupra mediului și îmbunătățesc calitatea vieții locuitorilor.

Printre subiectele de actualitate abordate în cadrul evenimentului sunt: dezvoltarea durabilă și eficiența energetică, securitatea cibernetică și confidențialitatea datelor, rețelele inteligente (de energie, de comunicații, de apa etc.) și sistemele inteligente de transport.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ