Victor Ponta a criticat reacţia Ambasadei SUA legată de modificarea Codului Penal

| 12 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a criticat Ambasada SUA pentru reacţia poe care a avut-o la adresa modificării Codului Penal, spunând că reacţia a fost o greşeală.

"Am văzut declaraţii de principiu. Nu cred că vreo ambasadă europeană contestă dreptul Parlamentului de a legifera, pentru că şi în ţara lor e la fel. Singura reacţie care cred ca a fost total greşită pentru că nu se referea la realitate a fost a Ambasadei SUA, care vorbea despre investiţiile americane. Din câte ştiu eu, Chevronul investeşte în România sau poate să plece din România dacă nu se aplică legea şi dacă nu reuşim să arătăm că putem să protejăm proprietatea privată. Nu mi-a zis nimeni vreodată de la Chevron cum e cu parlamentarii. De fiecare data mi-au spus că dacă proprietatea privată poate fi apărată - mesajul meu public şi activitatea MAI le cunoaşteţi - şi aici cred că a fost o greşeala şi o să transmit acest lucru", a declarat Victor Ponta.

Ambasada SUA la Bucureşti a susţinut, într-un comunicat, că amendamentele la Codul Penal adoptate marţi "ar reprezenta un pas înapoi pentru România" şi acţiunea Parlamentului "este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ