Ambasadele occidentale s-au convins că super-imunitatea nu există

| 14 dec, 2013

Isteria creată în media şi manipularea lui Băsescu cu aşa zisă super-imunitate a parlamentarilor a prins, din păcate, şi la o parte din ambasadele acreditate la Bucureşti.

Acestea s-au grăbit să-şi exprime indignarea cu privire la amendamentele aduse Codului Penal, un lucru total de apreciat dacă considerau să solicite un punct de vedere şi din partea autorităţilor române înainte să iasă cu o poziţie publică. Cum s-a văzut modificările aduse Codului Penal nu crează nicio imunitate, parlamentarii pot fi în continuare cercetaţi şi sancţionaţi pentru fapte de corupţie, nu se desfiinţează DNA şi nici nu se restrâng atribuţiile ANI.

Ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei şi Olandei au sărit ca arse atunci când au văzut în media din România aşa zisă lovitură pe care parlamentarii vroiau să o dea justiţiei. Ambasada SUA la Bucureşti a precizat că amendamentele la Codul Penal adoptate marţi „ar reprezenta un pas înapoi pentru România" şi acţiunea Parlamentului „este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României". Ambasada Olandei la Bucureşti a precizat că urmăreşte cu îngrijorare amendamentele la Codul Penal prin care Camera Deputaţilor a scos preşedintele şi parlamentarii din categoria funcţionarilor publici.

Din păcate, toate aceste ambasade nu au avut inspiraţia de a solicita clarificări din partea autorităţilor române şi au produs rău ţării noastre. Ministrul Titus Corlăţean a declarat că nu agrează astfel de practici. „Ca ministru al Afacerilor Externe eu am o aşteptare clară, firească, ca atunci când există preocupări, semne de întrebare, nelinişti din partea unor ambasadori sau ambasade să ne fie transmise direct la Ministerul de Externe, responsabililor din MAE şi mie personal ca ministru, şi nu să le aflăm prin intermediul presei. Este o practică pe care nu o înţeleg şi nu o agreez”.

Totuşi situaţia s-a detensionat ca urmare a intervenţiilor primului-ministru Victor Ponta şi a clarificărilor venite din partea Parlamentului. Premierul a precizat că pentru a se opri manipuarea pe acest subiect proiectul de modificare a Codului Penal şi cel privind amnistia trebuie discutate cu Ministerul Justiţiei, CSM şi Parchet, dar şi cu Comisia Europeană, înainte de a fi aprobat de Parlament. Premierul a acuzat şi propaganda privind desfiinţarea DNA. De asemenea, Parlamentul i-a invitat la discuţii pe ambasadorii îngrijoraţi de situaţia justiţiei din România. În final subiectul s-a clarificat, însă răul a fost făcut, dezinformările au funcționat. Cu toate acestea, chiar dacă pare o utopie, o declarație comună de susținere a Parlamentului din partea ambasadelor ar fi frumos.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

23 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 2014
pensionar
Superimunitatea egzista ca noi inbogatiti cunpara tot,au bani pentru tot ce doresc.Daca ar fi corect societatea ar egzista legea 18, si raspundere ministeriala, si inpozit progresiv, sa avem sanse egale in justitie, la avocati, politie justitie.OM BOGAT NU SE CONPARA CU OM SARAC.O stiu si copilasii de 4-6 ani,si NATO, UE, FMI, BISERICILE ETC.Ne mintim ne dezamagim degeaba.Di fernta intre bogat si sarac, este ca un -mercedes- ci trabant.Dar ne place minciuna bogatilor si a popilor.
29 dec, 2013
alina
poate face Traian Basescu un pustiu de bine si dizolva parlamentul, si Poanta se lumineaza si demisioneaza.
21 ian, 2014
sica
pai de ce mai Alina,tu vrei dictatura?pai dacai vorba de demisie,Basescu este ala care trebuie sasi dea demisia
25 dec, 2013
diana_napoca
Alexandra, fata desteapta...
Bravos Alexandra draguto!
Doamne desteapta esti...
Cata dreptate ai,zau,de asta a primit parlamentul Romaniei locul intai in ceea ce priveste acte de coruptie,pfuauaiaia ce cumsecade si inteligenta esti...
Buzunarele tale sunr mai grele cu 30 de arginti...
21 dec, 2013
mazilu ion
aşa zisă super-imunitate
Stima Alexandra,
dar nu te lasi, chiar si dupa super-Stirea cu gazele de sist din Pungesti si cu activistii Gazprom care ne duceau inapoi in Robia URSS....
si cind te gindesti cum au muscat-o ambasadorii astia si chiar ca sint cam multi si nu prea citesc legile, nu stiu ce o fi cu ei ?
noroc ca i-ai luminat si dupa ce vor citi articolul vor trimite mesaje de multumire ...
zau ca esti tare
La mai mare
[email protected]
16 dec, 2013
Ana
Felicitari omului de Stat,Primministrul Victor Ponta. Om cu coloana verticala,bine educat si mare patriot. Asteptam din partea Ambasadelor SUA,Marii Britanii,Germaniei si Olandei scuze Parlamentului Romaniei si Primului Ministru Victor Ponta.Cind au dreptate au dar in acest caz s-au grabit in acuzatii nefondate. Rusine lui Basescu si Antonescu,halal. Se vede clar cine cu cine...si pe mina cui va pierde.
17 dec, 2013
DANA
Cand ambasadele sau macar una dintre ele vor da un comunicat in acest sens va voi crede!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ