Ambasada SUA: Amendamentele la Codul penal ar fi un "pas înapoi" pentru România

| 11 dec, 2013

Ambasada SUA la Bucureşti afirmă că amendamentele la Codul penal adoptate în Camera Deputaţilor ar reprezenta un "pas înapoi pentru România" şi a calificat "descurajant" faptul că aceste modificări au fost adoptate fără nicio consultare.

"Un principiu de bază al democraţiei arată că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Amendamentele la Codul penal adoptate ieri în Camera Deputaţilor ar reprezenta un pas înapoi pentru România. Este foarte descurajant că aceste modificări au fost adoptate fără nicio consultare, nicio dezbatere şi nicio ocazie pentru ca reprezentanţii autorităţii judecătoreşti sau membrii societăţii civile să se pronunţe în legătură cu amendamentele propuse", se arată în răspunsul Ambasadei SUA la solicitarea Agerpres.

Potrivit misiunii diplomatice, "această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României".

"Transparenţa, predictibilitatea şi stabilitatea sunt factori esenţiali pentru toţi investitorii, atât locali cât şi străini, când iau în calcul unde să investească", subliniază sursa citată.

De asemenea, Ambasada Olandei la Bucureşti a precizat, miercuri, la solicitarea agenţiei Mediafax, că urmăreşte cu îngrijorare amendamentele la Codul Penal prin care Camera Deputaţilor a scos preşedintele şi parlamentarii din categoria funcţionarilor publici.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege prin care se modifică Codul penal şi prin care preşedintele României, deputaţii şi senatorii sunt scoşi din definiţia ''funcţionarilor publici''.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ