Victor Ponta a delegat atribuțiile de conducere operativă a Guvernului. Gabriel Oprea, pentru a doua oară premier

| 29 iul, 10:59

Victor Ponta i-a delegat vicepremierului Gabriel Oprea atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a Guvernului, în perioada 29 iulie-9 august. Decizia premierului a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Victor Ponta anunțase de marți că miercuri, alături de soția sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, și cei doi copii, va pleca în concediu de odihnă până pe 9 august și a infirmat varianta unei eventuale deplasări imediate în Turcia pentru o nouă intervenție chirurgicală la genunchi. Victor Ponta şi familia vor merge în SUA.

"Plec în concediu, mă întorc duminică, pe 9 august. E concediu de odihnă cu familia, mă duc în afara țării. Nu mă duc acum la niciun control în Turcia. E un lucru pe care-l vor decide medicul din România, domnul Codorean, și cu medicul care m-a operat, din Turcia, undeva la sfârșitul lunii august, în funcție de cum evoluează recuperarea. Plec în concediu cu soția și cei doi copii", a declarat premierul într-o emisiune televizată.

Ponta a mai declarat că ştie că va fi criticat pentru că îşi petrece concediul în străinătate, dar o face pentru copiii lui.

"Având în vedere că o să fie fericiți Irina și Andrei îmi asum criticile. Sunt total conștient, mi-am asumat acest lucru. Dar, numai o secundă, nu plătește Guvernul sau statul român pentru asta", a completat Ponta.

Gabriel Oprea devine astfel premier pentru a doua oară într-un interval de doar două luni. Prima dată Ponta i-a delegat atribuţiile după ce a plecat în Turcia să se opereze la genunchi, la jumătatea lunii iunie. Oprea a condus guvernul aproape o lună, iar cea mai controversată măsură luată de el a fost deja celebra ordonanţă de mărire a salariilor înalţilor demnitari.

Ordonanţa a fost aprobată, însă Victor Ponta, la revenirea în ţară, a anunţat că va amâna intrarea ei în vigoare până la data la care se vor mări şi salariile bugetarilor. Pe 28 iulie, cu o zi înainte de a pleca în concediu, Ponta a aprobat şi rectificarea bugetară necesară intrării în vigoare a ordonanţei de la 1 august. El a spus că nu vrea ca gestul amânării ordonanţei să fie interpretat ca o răzbunare politică împotriva preşedintelui Iohannis.

Cât despre salariul său mărit, Ponta a anunţat că diferenţa de bani între actualul său salariu (6.200 lei) şi viitorul salariu (15.100 lei) o va dona unei echipe de baschet până când vor fi mărite şi salariile bugetarilor.

"Am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferența de salariu primită prin "faimoasa ordonanță" către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulți ani din nou într-o competiție europeană). Așa am sufletul împăcat și fac și un gest simbolic de sprijin pentru echipa și sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani!", a spus Ponta.

Guvernul a aprobat, marţi, prin rectificare bugetară, majorarea salariilor demnitarilor. Creşterea salariilor demnitarilor urmează să fie adoptată printr-o ordonanţă de urgenţă pentru a putea fi puse în aplicare de la data de 1 august.

Măsura vizează 48 de funcţii: preşedintele României, premierul, miniştrii, preşedintii celor două Camere ale Parlamentului şi directorii SIE, SPP, STS.

Preşedintele, premierul şi şefii celor doua Camere din Parlament vor avea salariu brut de 21.540 lei, iar net de 15.108 lei, incepand cu 1 august 2015.

Citeşte şi: Guvernul a aprobat majorarea salariilor demnitarilor. Vezi cât va încasa Klaus Iohannis

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ