Victor Ponta a reușit să obțină aprecierea opoziției

| 27 mai, 2013

Aprecierea lui Victor Ponta de către un lider al opoziţiei este un lucru neobișnuit pentru România ultimilor ani, în care conflictul politic era pe ordinea de zi.

A trecut şi congresul UDMR, iar odată cu acesta s-a sfârşit sezonul congreselor de partid pe acest an. Congresul UDMR, probabil cel mai mediatizat de până acum,  ne-a atras atenţia nu prin deciziile luate, dar mai ales prin personalităţile prezente şi discursurile lor.

Declarațiile care au atras cel mai mult atenţia au fost cele ale lui Victor Ponta, care a dat dovadă că în ultimul an a cunoscut o evoluţie politică semnificativă. Mesajele sale au fost unele care au lăsat să se înțeleagă interesul pe care guvernul îl acordă tuturor cetățenilor, astfel încât aceștia să nu se simtă dezavantajați sau discriminați. De asemenea, a fost un discurs echilibrat prin care a îndemnat la cooperare în vedere soluţionării a două proiecte importante pentru România, regionalizarea şi revizuirea Constituţiei.

De la politicianul care acum trei ani, când a preluat conducerea partidului, era văzut ca un lider tânăr, lipsit de experiență în managementul unui partid şi care ar fi putut fi influenţat de mai greii politicii social democrate, Victor Ponta şi-a dobândit în toată această perioadă imaginea unui adevărat lider, care a dat dovadă de autoritate şi care a impus respect din partea partenerilor, dar şi a celorlalţi lideri politici.

Victor Ponta a reintrodus de la preluarea mandatului dialogul între forţele politice şi între instituţiile statului. România a fost văduvită pe parcursul guvernărilor pedeliste de acest atribut esenţial în luarea deciziilor. Însuşi Kelemen Hunor, liderul maghiarilor, a recunoscut că unul dintre partenerii de dialog ai UDMR este Victor Ponta.

Aprecierea lui Victor Ponta de către un lider al opoziţiei este un lucru neobișnuit pentru România ultimilor ani, în care conflictul politic era pe ordinea de zi. Lumea se obişnuise cu o anumită atitudine din partea celor de la guvernare, anume să ignore opoziţia şi să o excludă de la dialog. Această nouă modalitate de a lua decizii, prin consultări, printr-un dialog continuu putere-opoziţie, este în beneficiul românilor şi a României. În acest fel se pot fi evitate orice neîntelegeri, iar dezvoltarea României este accelerată.

Guvernul condus de Victor Ponta şi-a asumat de la preluarea mandatului rolul de a redresa şi moderniza România. La ora actuală toate privirile sunt pe acest guvern deoarece a iniţiat cele două proiecte necesare pentru România: reorganizarea administrativ-teritorială şi revizuirea Constituţiei. Deşi USL deţine o majoritate covârşitoare în Parlament, actualul Executiv a decis ca aceste proiecte să fie soluţionate prin dialog între toate forţele politice.

Populaţia aşteaptă de la Victor Ponta şi de la guvernul său să ia cele mai bune decizii, în aşa fel încât nivelul de trai să crească, iar românii să o ducă mai bine. De asemenea, întreaga clasă politică este cu ochii pe cabinetul Ponta în ceea ce priveşte deciziile pe care acesta trebuie să le ia în legătură cu proiectele ce vizează România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ