Victor Ponta anunță propunerile PSD pentru Consiliul de Administrație al BNR

| 16 iun, 2014

Victor Ponta a anunţat, luni, că social-democraţii îi susţin în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) pe Florin Georgescu, Liviu Voinea, Daniel Dăianu şi Gheorghe Gherghina.

Victor Ponta a anunţat, luni, că social-democraţii îi susţin în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) pe Florin Georgescu, Liviu Voinea, Daniel Dăianu şi Gheorghe Gherghina.

'Am discutat setul de propuneri PSD-UNPR pentru instituţii aflate în subordinea Parlamentului. Pentru boardul BNR, îl vom susţine ca prim viceguvernator pe domnul Florin Georgescu, ca viceguvernator pe Liviu Voinea, iar membri în Board - domnii Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina. Acestea sunt cele patru propuneri ale noastre. Pentru ASF, PSD nu face propuneri, ci sprijină propunerile UNPR şi PC, iar pentru preşedinte director general al TVR - Stelian Tănase, aşa cum a fost pus încă de anul trecut de USL', a spus Ponta, la finalul şedinţei Biroului Permanent al partidului de luni.

Totodată, premierul şi-a exprimat încrederea că atât Liviu Voinea, cât şi Gheorghe Gherghina îşi vor face datoria dacă vor primi votul Parlamentului pentru a ocupa funcţiile amintite în structura de conducere a BNR.

'Liviu Voinea şi Gheorghe Gherghina, amândoi sunt oameni... domnul Gherghina este de mulţi ani, domnul Voinea a lucrat în ultimii doi ani în Guvern şi sunt foarte mulţumit de activitatea domniei sale. În momentul în care există posibilitatea de a fi numiţi pe termen de cinci ani în bordul BNR, din punct de vedere profesional, este una din cele mai prestigioase funcţii ocupate. Nu am vrut să mă opun acestui lucru şi cred că amândoi merită şi îşi vor face foarte bine datoria', a mai adăugat Ponta.

În ce priveşte demisia lui Liviu Voinea din funcţia de ministru, premierul a afirmat că a fost vorba de 'o păcăleală', adăugând că 'nu se punea problema' unui astfel de gest.

Victor Ponta a mai spus că încă nu a fost purtată o discuţie cu privire la persoana care îl va înlocui pe Liviu Voinea în structura Executivului, urmând ca o discuţie pe această temă să aibă loc după votul din Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ