Ponta: Voinea nu-şi va da demisia până nu vedem cine vine după el

| 16 iun, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni,  că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, nu şi-a dat demisia din funcţie pentru a merge viceguvernator la BNR şi nici nu va face acest lucru până când nu se va discuta despre succesorul acestuia.

"Nu şi-a dat nicio demisie şi nici nu-şi va da demisia până când nu vom avea o discuţie legată de cine vine după, cum se preiau lucrurile. (...) Da, a fost propus viceguvernator al BNR, un lucru pe care şi l-a dorit de foarte mult timp. (...) În primul rând e votul din Parlament şi după aceea o să discutăm cum facem tranziţia. (...) Trebuie să găsesc un alt ministru al Bugetului. Auzisem un zvon că o să preiau eu acel minister. Nu. Nu! La Buget trebuie să fie cineva stabil şi cu nişte cunoştinţe speciale pentru că nu te joci cu bugetul ţării", a precizat prim-ministrul, conform Agerpres.

Ponta a explicat că Liviu Voinea şi-a dorit foarte mult să meargă la BNR, adăugând că, personal, nu se poate opune acestui deziderat al ministrului de a atinge un 'vârf profesional pentru orice finanţist'.

Liviu Voinea a avut o relaţie tot timpul specială şi cu guvernatorul Isărescu, şi cu prim-vicele, cu dl Georgescu. Ei sunt oamenii cu care m-am sfătuit întotdeauna pe tot ce ţine de politici economice şi fiscal-bugetare. E un mandat de cinci ani într-o echipă extraordinară şi eu nu pot să-i spun lui Liviu Voinea: 'Nu, nu te du acolo'. El a muncit foarte mult în această perioadă, a fost secretar de stat, a fost ministru al Bugetului. Nu pot să-i spun: 'Nu te du!' ... Înseamnă totuşi un vârf profesional pentru orice finanţist', a spus premierul.

El a confirmat că şi secretarul de stat în ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina va pleca la BNR.


'Pleacă şi secretarul de stat, domnul Gherghina, care, de asemenea, după douăzeci şi ceva de ani de zile de stat în minister până la urmă merita o nominalizare pentru boardul BNR. Ori ideea de tranziţie o fac cu cei doi, cu care, de altfel, am lucrat foarte bine chiar dacă nu sunt ei cei mai populari oameni din Guvern. Dar eu am lucrat foarte bine şi m-au ajutat întotdeauna să iau deciziile corecte', a mai spus Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ