Victor Ponta despre reducerea CAS: Cred că va fi un vot cvasi-unanim

| 16 iun, 2014

Victor Ponta a anunţat că Guvernul va transmite miercuri Parlamentului proiectul privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale pentru angajator, adăugând că se aşteaptă ca în Parlament să se dea „un vot cvasi-unanim” acestui proiect.

Victor Ponta a făcut, luni, în debutul şedinţei Biroului Permanent al partidului, un apel către colegii săi din PSD în vederea aprobării, în Parlament, a acestui act normativ.

'Miercuri, Guvernul va trimite către Parlament proiectul de modificare a Codului Fiscal privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 5%. Eu vreau să îi rugaţi pe toţi parlamentarii noştri să fie prezenţi. (...) Cred că va fi un vot cvasi-unanim. Este o măsură foarte bună pe care a propus-o şi USL şi, culmea, pentru care ne-au făcut moţiune de cenzură. Ar fi culmea acum să voteze împotrivă, dar din partea lor orice este posibil. Vreau să vă rog să o votaţi', a spus Ponta.

Premierul a precizat că proiectul de lege va fi depus la Senat, camera decizională în acest caz fiind Camera Deputaţilor.

'Întâi va fi Senatul primă Cameră sesizată, să şi votăm proiectul de lege că avem timp dacă vă mişcaţi repede în comisie. După aceea, la Cameră, probabil început de septembrie. Noi votăm reducerea CAS-ului, dacă PDL şi PNL votează împotrivă, cu atât mai bine. Dar eu cred că nu o să îi bage în seamă pe domnul Predoiu şi domnul Iohannis care nu au habar despre ce înseamnă CAS şi ce se întâmplă în Parlament', a subliniat premierul.

Totodată, Ponta a explicat că Guvernul pe care îl conduce a luat, până în acest moment, măsuri necesare mediului de afaceri.

'Să considerăm că, de acum încolo, am făcut pentru mediul de afaceri ceea ce se dorea - păstrarea cotei unice, scutirea de impozit a profitului reinvestit, reducerea CAS. Trebuie să facem mult mai mult pe partea socială ca să simtă toată lumea această creştere economică', a conchis Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iun, 2014
raul marius
cas-ul lui ponta mincinosul
predoiu si iohannis,habar nu au ,ce inseamna cas-ul,dar tu mincinosule de procuror ratat ,te pricepi de minune la asta,poate ai si vreun DOCTORAT in SE,si tara nu stie ???

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ