Camera Deputaților a respins un proiect de lege pentru reducerea CAS cu 5%

| 17 iun, 2014

Plenul Camerei Deputaţilor a respins marţi o propunere legislativă aparţinând PDL pentru aprobarea unor măsuri fiscale, în care se propunea reducerea contribuţiilor sociale cu 5 puncte procentuale la angajator.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins marţi o propunere legislativă aparţinând PDL pentru aprobarea unor măsuri fiscale privind sprijinirea mediului de afaceri şi crearea de noi locuri de muncă, în care se propunea reducerea contribuţiilor sociale cu 5 puncte procentuale la angajator.

'Din toate sondajele rezultă că principala problemă a românilor o reprezintă găsirea unui loc de muncă. Încă din 2013 PDL a supus dezbaterii publice această iniţiativă discutând cu mediul de afaceri, discutând şi cu premierul Victor Ponta care a spus că susţine această iniţiativă, considerând-o foarte bună. În mod concret, prin această iniţiativă se propune reducerea contribuţiilor sociale cu 5 puncte procentuale la angajator, adică scăderea poverii fiscale pentru ca oamenii de afaceri să fie stimulaţi în dezvoltarea economică, să creeze noi locuri de muncă', a spus deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu la dezbaterea acestui proiect de lege.

El a adăugat că iniţiativa are susţinere financiară.

'În mod concret, sunt stimulaţi contribuabilii de bună credinţă să plătească mai puţin şi să fie sancţionaţi evazioniştii. Se vor aduna foarte muţi bani la buget', a completat deputatul PDL.

Comisia pentru buget a Camerei a dat raport de respingere pentru această iniţiativă pe motiv că nu respectă legea responsabilităţii fiscal- bugetare, care prevede că în cazul propunerilor de introducere a unor măsuri politice, iniţiative legislative a căror aplicare atrage diminuarea veniturilor, iniţiatorii au obligaţia să prezinte fişa financiară însoţită de propuneri de măsuri de compensare a impactului financiar.

Proiectul a fost respins cu 286 de voturi 'pentru', 33 de voturi 'împotrivă' şi 5 abţineri. El a fost respins şi de Senat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ