Victor Ponta: Salarii mărite pentru anumite categorii 'unde decalajele sunt foarte mari'

| 16 iun, 2014

Victor Ponta a declarat luni, într-un interviu Agerpres, că anul acesta nu vor mai fi luate şi alte măsuri de relaxare fiscală, cu excepţia reducerii CAS.

Victor Ponta a declarat luni, într-un interviu Agerpres, că anul acesta nu vor mai fi luate şi alte măsuri de relaxare fiscală, cu excepţia reducerii CAS, dar că pentru anul viitor este programată o indexare a pensiilor cu o medie de 4,5% şi creşteri salariale pentru anumite categorii 'unde decalajele sunt foarte mari'.

'Categoric, anul acesta nu mai poţi să iei alte măsuri. Ar fi nerealist să spui că poţi să le faci pe toate o dată. Până la urmă, ca orice om care ajunge acasă şi zice anul acesta îmi iau şi maşină, îmi schimb şi mobila, plec şi în vacanţă. Nu se pot face toate deodată. Le-am luat rând pe rând. Şi anul acesta este anul reducerii CAS, anul viitor avem deja programată strategia fiscal-bugetară, indexarea pensiilor cu o medie de 4,5% şi un fond de creştere a salariilor pe care îl vom distribui aşa cum am făcut şi în 2014: nu la toată lumea foarte puţin, 2-3%, ci mai degrabă ţintit pe anumite categorii unde decalajele sunt foarte mari', a explicat şeful Guvernului.

El a spus că preferă să targeteze creşterile salariale de anul viitor aşa cum a procedat şi anul acesta cu profesorii debutanţi sau medicii rezidenţi.

'Salarii mari nu cred că are nimeni din zona bugetară, dar cum a fost anul acesta cu medicii rezidenţi, cu profesorii debutanţi, sunt, să zic, nişte priorităţi. Ideea mea este că mai bine banii aceia pe care îi avem îi folosim în mod targetat- nu îi împărţim aşa, 2%, să nu simtă nimeni o îmbunătăţire', a arătat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ