Victor Ponta: Băsescu nu va mai fi nimic anul viitor, poate doar vreun inculpat

| 14 noi, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, la România TV, că vor fi resurse bugetare suficiente pentru a aplica reducerea CAS începând cu semestrul II din 2014. De asemenea, şeful Executivului a punctat că Băsescu nu va mai fi nimic anul viitor, poate doar vreun inculpat.

"Aş fi preferat să reducem CAS-ul de la 1 ianuarie 2014, dar ne vin din spate nişte datorii de 3 miliarde de lei ce trebuie plătite ca despăgubiri: 2 miliarde drepturi salariale pentru profesori şi magistraţi şi un miliard pentru despăgubiri. Dar avem suficiente locuri de unde să strângem astfel încât să aplicăm reducerea CAS din semestrul II. Trebuie să plătim greselile din trecut", a declarat Ponta la România TV.

Şeful Executivului a precizat că taxa unică de 16% nu se modifică.
Cele mai importante declaraţii ale premierului:
- de astazi in 22 de ani si femeile se vor pensiona la 65 de ani, in 2035. E media europeana si o obligatie. 2035 este data limita în Uniunea Europeană. Femeile nu mai sunt casnice. Ca sa fiu sincer multe dintre femei muncesc mai mult ca barbatii.
- se indexeaza pensiile, energia nu va creste, painea ramane cu TVA de 9% ...acestea sunt vestile concrete,

- criza la nivel european nu a trecut,

- Romania a trecut pe primul loc la cresterea economica, Germania are o crestere economica mai mica, Italia, Franta
sunt pe minius,

- Sunt convins ca orice om serios din sanatate stie ca nu se pot dubla salariile la toti.  Am trecut prin
dublarea salariilor la profesori si am vazut ca nu s-a realizat asta de fapt, 

- În privinta colectarii - a fost o perioada cand am desfintat garda financiara si am avut un gol, dar din octombrie
am trecut pe plus, iar acum suntem in directia buna

- Daca ramane cota unica de 16% - nu poti sa ai taxe ca in romania si spital ca in Germania

- Daca vreti sa dublam bugetul la sanatate trebuie sa dublam taxele la sanatate. Daca am taxe mici si investitiile publice sunt mici.

- Avem o crestere economica, care trebuie sa se mentina anul viitor.

Exclud posibilitatea candidaturii la alegerile prezidenţiale


- Vreau sa raman premier pana in 2016 si toate scenariile noului prezicator al natiunii le iau in ras. Eu nu il bag in seama.  Constat o stare de disperare care recunosc ca ma binedispune. Cu cat e mai disperat, cu atat ma binedispune.

- PSD este si va ramane cel mai puternic partid pentru ca are o baza de mase pe care celelalte partide nu o au. Noi am avut doi premieri si un presedinte in 23 de ani, eu sunt al patrulea din aceasta serie.

- E prima oara la sfarsitul anului cand ajungem cu PIB-ul la nivelul din 2008. Practic am pierdut 5 ani. Acum dupa 5 ani am ajuns la 2008.

- In 2014 va fi anul cu cel mai mare PIB dupa 2009.

- Limbajul presedintelui e din ce in ce mai suburban, iar argumentele lipsesc, vad ca nici macar la Curtea Constitutionala nu mai castiga.

- Consider ca e subuman, e  o mizerie fara limita sa te iei de familia cuiva, cum a facut presedintele asta vara cu bona mea si copii, e sub orice limita. Datoria mea e sa se stie in ce maura presedintele isi foloseste functia pentru a obtine avantaje imorale.

- Presedintele obtine un credit important, cand niciun roman nu primeste credit, si il suna pe ministrul Finantelor sa ii spuna sa nu-l schimbe pe directorul bancii.

- Cand consilierul prezidential, platit din taxele romanilor, se ocupa de prospectiuni de teren, cand un procuror cerceteaza exact acele terenuri cu sase luni inainte, cred ca e de datoria parlamentului de a elucida in ce masura o persoana publica, presedintele, prin alte persoane care isi folosesc functiile pentru interesele personale. E un gen de sfidare tipica presedintelui. În ce masura un presedinte, un sef de banca de stat, un consilier si un procuror isi folosesc functiile pentru interese private? Asta vrea Parlamentul sa verifice.

- Domnul Basescu numai cand are interese se baga? Domnule, fix pe Papici, fix pe Ghetea? Presedintele isi foloseste functia pentru a interveni pentru interese personale. De ce nu intervine pentru dumneavoastra, poentru mine, pentru un om obisnuit?

- A intervenit pentru domnul Ghetea, care cred ca are vreo 15.000 de euro salariu.  Cred ca presedintele si-a spus punctul de vedere, ar trebui sa se ocupe de treburile tarii, nu numai de afacerile personale. Cred ca acest model de presedinte a expirat.

- Va spun cati bani le dam la Administratia Prezidentiala - 10 milioane lei cheltuieli de personal. Niciodata consilierii prezidentiali nu s-au ocupat de condus partide politice, noi ii platim 10 milioane ca sa isi rezolve probleme personale.

- Asta e treaba unui consilier personal - sa se ocupe de prospectiuni de piata.

- Crin Antonescu sustine ideea de a avea o comisie care sa stabileasca de ce persoane publice, din bani publici...ideea asta cu fiica nu e adevarata, e vorba de patru persoane care ocupa functii publice. Daca nu era nimic, nu-l vedeati in fiecare seara tunand si fulgerand la televizor.

Despre "colaborarea" dintre Crin Antonescu si Traian Basescu

- Nu cred ca există această colaborare.

- Bine că l-a dat afara pe Sorin Rosca Stanescu - as fi preferat sa-l dea afara pentru USL, nu pentru Traian Basescu, dar bine a facut, nu era un om de echipa pentru USL.

- Eu nu l-as pune pe Basescu premier niciodata daca as fi presedinte.

- După 2014 Băsescu nu o sa mai fie nimic - s-ar putea sa fie vreun inculpat. Îi inceteaza imunitatea, care l-a salvat de casa Mihaileanu, de flota, de terenurile din Calarasi.

- Nu stiu, spun daca va fi cazul, nu vorbesc de lucruri concrete, eu spre deosebire de el nu stiu lucruri din dosare.

- El a spus cum l-a sunat pe procurorul general, si i-a dat ordine, eu nu l-am sunat niciodata.  E o practica în care pui mana pe telefon si rezolvi toate lucrurile.

- S-a intamplat de multe ori in decursul acestor ani sa sune procurori. Stiu de la fosti colegi procurori.

- Am gasit o solutie de compromis si la Rosia Montana.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ