VICTOR PONTA, despre gazele de şist: În primul rând, să vedem dacă avem resurse

| 30 sep, 2014

O decizie în privinţa exploatării gazelor de şist va putea fi luată în momentul în care se confirmă existenţa unor astfel de zăcăminte în România şi numai după o amplă dezbatere pe tema eventualelor riscuri asupra mediului, a afirmat, marţi, premierul Victor Ponta.

'În primul şi în primul rând, sunt de părere că trebuie să vedem dacă avem resurse. Au săpat cei de la Chevron, au mai săpat şi alte companii (...), nu a fost afectată nicio reţea de apă, toate poveştile acelea că o să se întâmple, că o să explodeze, nu s-a întâmplat nimic. Haideţi să vedem dacă avem resurse şi, în momentul în care avem această certitudine (...), în acel moment să avem o dezbatere foarte clară, legată de protecţia mediului. (...) Apoi haideţi să cointeresăm comunităţile locale, o parte din redevenţe trebuie să rămână la comunităţile locale. Dar atunci decidem', a declarat premierul, la Digi 24.

În opinia sa, o decizie pe această temă nu va fi luată mai devreme de alegerile legislative din 2016. 'Dacă avem resurse, că s-ar putea să nu avem şi ne certăm degeaba, atunci punem pe masă tot ceea ce se ştie despre efectele asupra mediului, despre condiţiile care trebuie îndeplinite şi viitorul Guvern, viitorul Parlament trebuie să ia o decizie în acest sens', a spus Victor Ponta.

Citeşte şi: VICTOR PONTA despre programul prezidenţial cu care candidează: Romania are nevoie de un nou proiect de ţară

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ