Victor Ponta, din SUA: Nu plânge nimeni că Băsescu îşi încheie mandatul

| 25 sep, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, că Statele Unite ale Americii (SUA) doresc predictibilitate şi stabilitate în relaţia cu România, afirmând că nu a constatat în timpul vizitei în America niciun regret din partea partenerilor internaţionali cu privire la finalizarea mandatului preşedintelui Traian Băsescu.

'Categoric că Statele Unite doresc predictibilitate şi stabilitate în relaţia cu România. Au lucrat cu mine ca prim-ministru doi ani şi jumătate foarte bine şi bineînţeles că pentru toţi partenerii noştri americani şi europeni, cei cu care am apucat să discut în particular şi cu care mă cunosc mai bine, n-am discutat neapărat de spioni şi de Turcescu, dar am discutat despre faptul că se termină mandatul domnului Băsescu, ce se întâmplă mai departe? Nu am constatat la nimeni un regret deosebit pentru faptul că se termină mandatul domnului Băsescu, nu plângea nimeni după el. Erau foarte interesaţi de ceea ce urmează', a declarat primul ministru la România Tv, într-o ediţie specială difuzată din SUA.

Întrebat cum comentează faptul că termenul la procesul privind incompatibilitatea lui Klaus Iohannis s-a amânat cu încă cinci zile, Ponta a afirmat: 'Sunt 14 candidaţi la preşedinţia României, nu se pune problema să rămânem fără contracandidaţi. Eu cred că oricine se va califica in turul al doilea va fi un contracandidat puternic, dar în acelaşi timp, o să mă auziţi din ce în ce mai puţin şi mai rar vorbind de domnul Băsescu şi de domnul Iohannis, şi o să vorbesc din ce în ce mai mult despre ce vreau eu să fac ca preşedinte. (...) Nu m-a întrebat nimeni în America despre domnul Iohannis, pentru că nu ştiu cine e domnul Iohannis. (...) Nu ştie nimeni cine e, deci nu puteau să mă întrebe'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 sep, 2014
Liana
rasu' .....
erata:intoarcerea....cum
26 sep, 2014
Liana
Rasu' plansu' dupa politicienii actuali!
Dar, te-ai intrebat cati vor plange daca tu vei fi presedinte, te-ai intrebat cati vor plange intoarce comnismului, daca vei fi tu presedinte?Sigur vor plange toti cei plecati din tara din cauza comunismului, ca se intoarce iar, vor plange toti care nu gasesc de lucru in tara si pleaca sa castige cu greu o paine pentru familia lasata acasa, pentru parintii batrani si neajutati, pentu copiii nesupraveghiati!
Cum poti sa scuipi veninul la asa o mare distanta, din Usa ca sa-l blamezi pe Basescu!
Ce vei pune in locul injuriilor la adresa presedintelui?
Care e preocuparea de dezvoltare a tarii?Nimic din toate astea nu aud!
Cium apari pe undeva , hop cu vorbe de ocara pentru Basescu!
Iohanis e Domn, nu se ridica in fata oamenilor prin barfa si critica la adresa adversarilor!
Are un stil nou de concurenta!

Sa fie votat un om de isprava!Romania merita asta!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ