Victor Ponta: Încasările la bugetul de stat sunt cu peste trei miliarde de lei mai mari

| 06 apr, 13:57

Veniturile la bugetul de stat au fost cu "trei - trei miliarde si jumatate" lei mai mari față de nivelul programat în primul trimestru al acestui an, a declarat luni premierul Victor Ponta.

"Avem o colectare mult peste așteptări a veniturilor la buget", a spus Victor Ponta într-o conferință de presă. Acest lucru este benefic deoarece permite reducerea TVA înainte de 1 ianuarie 2016.

Citeşte şi: Victor Ponta, şedinţă de urgenţă cu Mugur Isărescu


"Această situație ne permite să mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscală legată de TVA chiar înainte de intrarea în vigoare a Codului Fiscal", programată pentru 1 ianuarie 2016, a declarat primul ministru.

Lupta împotriva evaziunii fiscale a dus la un grad de încasare a veniturilor a fost de "107% față de program", iar în martie nivelul a fost de 114%, potrivit lui Ponta.

Victor Ponta a precizat că marţi va fi decisă, în Guvern, reducerea cotei standard de TVA la 20% sau diminuarea TVA la produse alimentare, la 9%.

Tag-uri: TVA, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ